Autor: Rivo Sarapik • 30. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA võib saada ligi ELi elanike pangainfole

Euroopa Liidu ja USA kokkuleppe uus versioon, mis annaks Washingtonile ligipääsu terrorismiga seotud pangaandmetele, võib augustist kehtima hakata.

"Juuli esimene nädal on murdepunkt. Loodame, et parlament kiidab siis uue kokkuleppe heaks ja lubab andmete vahetust," kommenteeris Adam Szubin USA maksuametist Euroopa ajakirjanikele Washingtonis, vahendas EU Observer. USA pool on kokkuleppe kiirelt kehtima hakkamisest väga huvitatud ja sellel on ka presidendi toetus.

Esimese kokkuleppe parlament veebruaris peatas. Parlament leidis toona, et esialgne kokkulepe, mille alusel EL võimaldab USA rahandusministeeriumile juurdepääsu rahaülekandesüsteemi SWIFT ülekannetele, ei taga piisavalt eraisiku andmete kaitset. Sisuliselt oleks USA pääsenud ligi nn toorinfole kõikide eraisikute tehingute kohta, mitte ainult konkreetseid tehinguid puudutava teabele.

USA hakkas ligipääsu sellisele infole nõudma pärast 11. septembri terrorismirünnakuid.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700