Rivo Sarapik • 30. juuni 2010
Jaga lugu:

e-Eesti langes IT pingereas

Eesti sai Briti majandusajakirja The Economist ja USA IT-firma IBM uuringu järgi koostatud digitaalse majanduse pingereas 25. koha, mis on mullusest ühe võrra kehvem.

Eesti langes sidevõrkude ja tehnoloogiliste infrastruktuuride võrdluses kahe koha võrra. See uuringukriteerium arvestab muuhulgas lairibaühenduse ning mobiilside levikut, internetikasutajate arvu ja sideühenduse taskukohasust, samuti turvalisust.

Neli kohta libises Eesti aastaga tahapoole hinnangus ärikliima kohta, viimane hõlmab nii üldist poliitilist ja makromajanduslikku keskkonda, turu võimalusi, eraettevõtteid ja välisinvesteeringuid puudutavat poliitikat kui ka maksupoliitikat, töötust ja finantseerimisvaldkonda.

Nelja koha võrra langes Eesti ka uuringukategoorias, kus vaadeldakse riigi IKT valdkonda puudutavat poliitikat ja visiooni, kulutusi sellele sektorile, riigi digitaalset arengut, avalike e-teenuste kättesaadavust elanikkonnale ja ettevõtetele ning nende teenuste kasutamise aktiivsust.

Eesti positsioon paranes ühe koha võrra õigusliku keskkonna kategoorias. Sotsiaalse ja kultuurilise keskkonna osas säilitas Eesti oma mulluse koha. Samuti ei muutunud koht pingereas, kus vaadeldi tehnoloogia omaksvõttu tarbijate ja ettevõtete poolt.

Digitaalse majanduse tabelis, mida varem nimetati e-valmisoleku pingereaks, sai esikoha Rootsi, mis oli mullu teine, vahetades liidrikohal välja Taani. Kolmas on USA ja neljas Soome, mis on aastaga kerkinud koguni kuue koha võrra.

Eesti asemel tõusis 24. kohale Hispaania. Leedu ja Läti on 70 riiki koondavas pingereas vastavalt 34. ja 37. kohal.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt