Autor: Lemmi Kann • 18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anna teada: mida peaks e-aruandluse süsteemis muutma?

E-aruandluse süsteemi ootab ees uuenduskuur ning Registrite ja Infosüsteemide Keskus palub ettevõtjatelt ja raamatupidajatelt tagasisidet elektroonilise majandusaasta aruande vormide ja ka süsteemi enda kohta.

Registrite ja Infosüsteemide Keskus on pannud üles küsimustiku, millega soovitakse saada tagasisidet nii elektroonilise majandusaasta aruande vormide kui ka süsteemi enda kohta.

Alates 2010.a juulist alustab majandusaasta aruande taksonoomia töörühm elektroonilise majandusaasta aruande taksonoomia järgmise versiooni ettevalmistamist ning seoses sellega ootab RIK täiendavaid mõtteid, mis võiks olla praeguses aruandlussüsteemis paremini.

Süsteemis tehtavate muudatuste jõustumise hetkeks on kavandatud 01. jaanuar 2011, mistõttu oodatakse arvamusi ja ettepanekuid hiljemalt 01.augustiks 2010.

Rahandusministeeriumi ettevõtluse ja arvestuspoliitika osakonna

peaspetsialist Marika Taal ütles raamatupidaja.ee-le, et Registrite ja Infosüsteemide Keskuse kasutajatoe hinnangul on umbes 50% kasutajatelt seni tulnud küsimustest esitatud aruandluskeskkonna kasutuse kohta, teine 50% raamatupidamislike teemade kohta.

"Rahandusministeeriumile on laekunud teave mõnede vormide osas, mis on tekitanud täitjatele raskusi, seetõttu vaadatakse need kindlasti üle hilissuvel, mil viiakse läbi ka suurem analüüs laekunud aruannete kohta. Eesmärk on lihtsustada aruandluskeskkonna kasutust, kui ka võimaldada vorme, mis sobivad kõigile kasutajatele," ütles Taal rõhutades, et iga tagasiside ja ettepanek on väga oodatud.

Küsimustiku leiab SIIT .

Hea raamatupidaja.ee lugeja!

Kutsume Sind üles oma kogemusi, mõtteid ja ettepanekuid jagama ka siin kommentaariumis!

Raamatupidaja.ee teeb kommenteerijate mõttevahetusest kokkuvõtte ning edastab selle rahandusministeeriumile.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700