Autor: Lemmi Kann • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LUGEJA HÄÄL: ka maksuametis on inimesed

Inimesele on omane uskuda seda, mida talle meeldib uskuda, kommenteeris raamatupidaja.ee lugeja Mihhail Lendur maksu- ja tolliameti väidet, et Eestis saab 90% töötajatest ausat palka.

"Ka maksuametis on inimesed," põhjendas Mihhali Lendur maksuameti statistika kõrgeid positiivseid numbreid ausa palga saajate osas.

Kommenteerija soovitas pöörduda eraisikuna esimese ettejuhtuva  teenuse-või tootepakkuja poole ja küsida, kas sularahas maksmisel väike "käibemaksuboonus ka tuleb".

"Reeglina on vastus kas: a) jah, kui sulas maksate, siis on hind käibemaksu võrra odavam või b) sulas makstes saate käibemaksu võrra odavamalt teenuse osa, materjalide eest tuleb käibemaks tasuda," jagas Mihhail Lendur kogemusi.

"Lihtsalt ei lähe kokku riigi ametlik satistika palkade osas ja siis kui vaatad, mismoodi inimesed poes kärude kaupa ostavad igast nodi. Kusjuures olen täheldanud, et tüübid, kes ülisuuri kärutäisi ostavad, maksavad reeglina sulas. Ei tea miks?"

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700