Autor: Lemmi Kann • 15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äriregistri dokumendid saab nüüd lihtsamini kätte

Ettevõtjad saavad näha endaga seotud äriregistris hoitavaid elektroonilisi dokumente e-äriregistri ettevõtjaportaalis ning suunata kõik registriosakonna saadetud teated oma eesti.ee e-posti aadressile.

Registrite ja infosüsteemide keskuse kohturegistrite osakonna juhataja Ingmar Vali sõnul saab ettevõtja nüüd kõigil oma äriregistris hoitavatel dokumentidel silma peal hoida ettevõtjaportaali ja eesti.ee kaudu.

„Kõik elektroonilised dokumendid saab ettevõtja kätte otse e-äriregistri portaalist. Seal kuvatakse talle ka loetelu paberarhiivis olevatest dokumentidest, mis  annab selge ülevaate, milliseid dokumente ettevõtja kohta registris peetakse,“ selgitas Vali.

Kui varasemalt pidid registriosakonnad saatma kättetoimetatavaid teated tähitud postiga, siis nüüd on võimalus edastada neid ka eesti.ee e-posti aadressile. „Riigiportaali meilile tulnud kirjad tuleb suunata endale sobivale e-posti aadressile ja nii on võimalik ka registriosakonnast saadetud teadetega pidevalt kursis olla,“ ütles Vali.

Ta lisas, et Eesti.ee lõpuga e-posti aadressi saab registreerida endale ka e-äriregistri ettevõtjaportaali kaudu. „Tänase päeva seisuga on juba ligikaudu 8000 ettevõtjat eesti.ee postiaadressi kasutusele võtnud.“

Samuti saab kõiki registriosakonna poolt saadetud teateid näha e-äriregistri ettevõtjaportaalis. mis tagab selle, et kõik teated on saajale kohaletoimetatud ja alles hoitud.

Uus lahendus, mis võimaldab ettevõtjal näha kõiki endaga seotud äriregistris hoitavaid elektroonilisi dokumente e-äriregistri portaalis ning suunata registriosakonna saadetud teated oma eesti.ee e-posti aadressile, sai teoks tänu  Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondile. lT lahenduse loomist  rahastati äriregistri dokumendihalduse parendamise projekti raames.

Registrite ja infosüsteemide keskuse loodud e-äriregistri ettevõtjaportaal on lihtne ja kiire viis ettevõtte loomiseks, ettevõtte andmete muutmiseks ja majandusaasta aruannete esitamiseks äriregistrile. E-äriregistri ettevõtjaportaal võimaldab esitada kohtu registriosakonnale dokumente elektrooniliselt ilma notari juures käimata.

Ettevõtjaportaal asub aadressil: https://ettevotjaportaal.rik.ee

Riigiportaal asub aadressil: http://www.eesti.ee

 

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700