Rivo Sarapik • 14. juuni 2010
Jaga lugu:

Eesti eurohanke võitsid SAP ja Siemens

Rahandusministeeriumi tehnilise eurole ülemineku hanke võitsid maailma suurim majandustarkvara pakkuja SAP AG ning tehnoloogiatootja Siemens, kes käivitasid eurokonversiooni esimese faasi, teatas tarkvaratootja.

Rahandusministeeriumi juhtav riigi raamatupidamis- ja muu tarkvara eurole üleminekuks seadistamine koosneb kolmest etapist, millest esimesega alustasid SAP ja Siemens värskelt juunis.

Poolteist kuud kestev ettevalmistav etapp hõlmab olemasoleva olukorra kaardistamist enam kui sajas riigiüksuses. Eelmise nädala lõpus rahandusministeeriumi esindajatega kohtunud SAP konsultantidest, IT-arhitektidest ja –programmeerijatest koosneva töörühma juht taanlane Omar Dimer kinnitas, et Eesti lähtepositsioon on hea ning tööga alustati piisavalt vara.

Kohalikku SAP esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul tegeleb praegu Eesti riigi raamatupidamise ja infosüsteemide kaardistamisega rahvusvaheline töögrupp, mis koosneb kümnest peamiselt saksa päritolu tippspetsialistist.

Tehnilise eurole ülemineku järgmistes faasides analüüsivad SAP ja Siemens kogutud andmeid ning kirjutavad vastavad programmid. Sügisel viiakse läbi rida testkonverteerimisi, mis peavad jaanuaris tagama tehnilise valmisoleku euro kasutuselevõtuks.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt