Autor: Rivo Sarapik • 14. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti eurohanke võitsid SAP ja Siemens

Rahandusministeeriumi tehnilise eurole ülemineku hanke võitsid maailma suurim majandustarkvara pakkuja SAP AG ning tehnoloogiatootja Siemens, kes käivitasid eurokonversiooni esimese faasi, teatas tarkvaratootja.

Rahandusministeeriumi juhtav riigi raamatupidamis- ja muu tarkvara eurole üleminekuks seadistamine koosneb kolmest etapist, millest esimesega alustasid SAP ja Siemens värskelt juunis.

Poolteist kuud kestev ettevalmistav etapp hõlmab olemasoleva olukorra kaardistamist enam kui sajas riigiüksuses. Eelmise nädala lõpus rahandusministeeriumi esindajatega kohtunud SAP konsultantidest, IT-arhitektidest ja –programmeerijatest koosneva töörühma juht taanlane Omar Dimer kinnitas, et Eesti lähtepositsioon on hea ning tööga alustati piisavalt vara.

Kohalikku SAP esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul tegeleb praegu Eesti riigi raamatupidamise ja infosüsteemide kaardistamisega rahvusvaheline töögrupp, mis koosneb kümnest peamiselt saksa päritolu tippspetsialistist.

Tehnilise eurole ülemineku järgmistes faasides analüüsivad SAP ja Siemens kogutud andmeid ning kirjutavad vastavad programmid. Sügisel viiakse läbi rida testkonverteerimisi, mis peavad jaanuaris tagama tehnilise valmisoleku euro kasutuselevõtuks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700