Lemmi Kann • 2. juuni 2010
Jaga lugu:

PwC: maailma spordiäri tulud taas tõusuteel

Globaalne spordiäri on saamas üle majandussurutise tekitatud ajutisest tulude langusest: juba tänavuaastased tulud ennustatakse jõudvat senise rekord-aasta (2008) tasemele, selgub PricewaterhouseCoopers’i värskest uuringust.

38% tuludest annab piletite müük, 26% sponsorlepingud 20% ülekandeõiguste ning 16% spordi-brand’idega seotud toodete müük.

2009.aastal 114 miljardi USA dollarini ulatunud maailma „spordi-tööstuse“ kogutulu hinnatakse eeloleva 4 aasta jooksul kasvavat keskmiselt 3,8% aastas ja jõudvat 2013. aastaks 133 miljardi dollarini. Kõige kiirema kasvuga on sponsorlepingute ja kõige aeglasema kasvuga piletitulude segment. Ülekandeõiguste tulud on seevastu volatiilsed, tõustes järsult seoses suurte spordiürituste (olümpiamängud, jalgpalli MM) toimumisega ja langedes vaheaastatel.

Möödunud aastal sõlmiti maailmas 16 spordiga seotud sponsorlepingut väärtusega üle 100 miljoni dollari, neist 4 suurimat koguväärtuses 880 miljonit dollarit olid Sotši 2014 taliolümpia sponsorlepingud Venemaa firmadelt MegaFon, Rostelecom, Rosneft ja Aeroflot.

Uuringut Back on track? The outlook for the global sports market to 2013 saab täismahus lugeda SIIN.  

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt