23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna 17 aastat tagasi avati Haapasalu Uksetehas

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

19 aastat tagasi

23.04.1991. Registreeriti tööriistade ja tarvikute vahendusfirma AS Mecro.

17 aastat tagasi

23.04.1993. Avati sise- ja välisuksi tootev AS Haapsalu Uksetehas, mis sai esimese Eesti ettevõttena laenu Soome riiklikult ekspordikrediidi firmalt Suomen Vientiluotto OYlt seadmete ostuks 1 miljon Saksa krooni (Haapsalu Uksetehast juhib tänaseni Ago Soomre).

23.04.1993. Põhjamaade suurim traktorivalmistaja Valmet avas Tallinna lähedal Luigel oma esinduse.

16 aastat tagasi

23.04.1994. Taasavati Rakvere Teatri maja.

12 aastat tagasi

23.04.1998. AS Saku Õlletehas paiskas müüki uues pooleliitrises pudelis Originaali õlle, poole aasta jooksul läks kogu Saku õlletoodang uude, vaid Eestis kasutusel olevasse ja ASis Järvakandi Klaas toodetud pudelisse (pudelivahetamise projekt läks Saku Õlletehasele maksma ligi 10 miljonit krooni).

9 aastat tagasi

23.04.2001. Tallinna kesklinnas mõrvati Itaalia restorani Controvento, Pekingi restorani ning mitme teise ettevõtte juhatuse liige itaallane Salvatore Grasso, hiljem selgus, et palgamõrva tellis Grasso eksabikaasa ja tema ema.

8 aastat tagasi

23.04.2002. ASi Tallinna Külmhoone omanikfirma Kauno Pieno Centras võttis esimese Baltikumi ettevõttena kõigis kolmes riigis kasutusele ühtse kaubamärgi – Premia, mille väljatöötamine läks maksma 4 miljonit krooni.

3 aastat tagasi

23.04.2007. Alkoholiärimees Indrek Kirss, tema naine ning teised äripartnerid müüsid Eesti suuruselt neljanda kange alkoholi tootja ASi Remedia OÜle Offex Baltic, mis kuulus soomlasele Tapio Heino Seppole ja Igor Zavizionile.

23.04.2007. Hotelliärimees Tarmo Sumberg avas Tallinna vanalinnas Vene tänavas renoveeritud viietärnihotelli Telegraaf, millesse ta investeeris 200 miljonit krooni; endise Eesti sideameti peahoonena tuntud majas oli 86 numbrituba, spaa- ja seminariruumid ning restoran Tchaikovsky (2007. aasta mai lõpus valis Reuters News Service hotelli maailma üheksa parima uue hotelli hulka).

2 aastat tagasi

23.04.2008. Harju maakohus karistas liikluspolitseinike altkäemaksuafääri peategelast, endist konstaablit Livio Karrot viieaastase tingimisi vangistusega (Tallinna ringkonnakohus tühistas 23.10.08 maakohtu otsuse, saates Karro reaalselt viieks aastaks vangi; riigikohtu lõplik otsus 24.04.09 vähendas Karro reaalset vangistust ühe aasta võrra; lisaks Karrole said tingimisi karistuse 21 endist politseinikku ja 9 altkäemaksu andnud või vahendanud inimest).

1 aasta tagasi

23.04.2009. Ilmus ajakirja Basketball esimene number (ajakirja andis välja OÜ Startrend, mille omanik ja ajakirja peatoimetaja oli Kristo Raudam, kes toimetas ka ASile Kalev Meedia kuulunud üllitist Basket, mis rahapuudusel lõpetas tegevuse 2009. aasta alguses).

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700