Autor: Lemmi Kann • 15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna on viimane päev kinnitada registreering majandustegevuse registris

Majandustegevuse registri seaduse järgi peab ettevõtja, kes omab majandustegevuse registris (MTR) registreeringut, igal aastal 15. aprilliks esitama kinnituse registreeringu õigsuse kohta. Tähtaeg kukub täna!

Majandustegevuse registris peavad end registreerima ja oma registreeringut kinnitama erinõuetega tegevusaladel, nagu jae-/hulgikaubandus, alkoholi või kütuse käitlemine jne tegutsevad ettevõtted, seadusega nimetatud asutused ning mittetulundusühingud.

Iga kalendriaasta 15. aprilliks tuleb ettevõtjal kinnitada registreeringu õigsust elektrooniliselt või esitada haldusorganile (linna-/vallavalitsusele, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile vm) kinnitus registreeringu õigsuse kohta, kui ettevõtja registreerimisest või registreeringu muutmisest on möödunud rohkem kui 3 kuud.

Muudatusi, mis on registreeritud ettevõtja taotlusel kolme kuu jooksul enne 15. aprilli, st alates 15. jaanuarist ei pea enam täiendavalt kinnitama.

Registreeringu õigsuse kinnitamise vormi leiab MTRi veebilehelt SIIN

Äriregistris registreeritud ettevõtjal on võimalus registreeringu õigsust kinnitada ja registreeringu andmeid muuta ka elektrooniliselt ettevõtjaportaali kaudu SIIN.

Lihtsustatud kasutusjuhend portaali X-tee teenuste kasutamiseks:

 1. sisenege lingi kaudu portaali X-tee teenused ettevõtjale2. registreerige oma ettevõte portaalis3. registreerige iseennast kasutajaks (halduriks)4. võtke kõik õigused5. minge teenuste juurde6. valige: sisenemine MTR-i ettevõtja kasutajana7. olete sattunud MTR-i lehele, mille menüüst valige vastavalt vajadusele  „Õigsuse kinnitamine” või Registreeringute alt „Uus registreering” või „Registreeringu muutmine” või Minu andmed alt üldandmete muutmise.8. õigsuse kinnitamise puhul leiate:

Registreeringud, mille õigsus on kinnitamata:

1) märkige linnukesega2) kinnitage

Pane tähele: Kui andmed vajavad muutmist, siis tuleb kasutada „Registreeringu muutmise” valikut ja enda pooleliolevaid taotlused leiate Menetluslistist!

Üldise kasutusjuhendi leiab SIIT.

Registreeringu õigsuse kinnitamise ja registreeringu andmete muutmisel ei ole riigilõivu vaja tasuda.

Registreeringu õigsuse kinnitamata jätmisel peatatakse registreering alates 01. maist. Kui ettevõtja ei esita kinnitust registreeringu õigsuse kohta, kustutab haldusorgan peatatud registreeringu 6 kuu möödumisel registreeringu peatamisest alates.

Allikas: Kaubandus-Tööstuskoda, majandus- ja kommunikatsiooniministeeerium

 

 

 

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700