Autor: Lemmi Kann • 13. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet alustas paberdeklaratsiooni esitanutele tulumaksutagastust

Täna võivad tulumaksutagastust oodata enam kui 27 000 inimest, kes esitasid oma tuludeklaratsiooni paberil - maksuamet plaanib tänase jooksul välja maksta 76,6 miljonit krooni.

MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul saavad lähipäevil tulumaksu tagasi kõik need inimesed, kelle deklaratsioonid täiendavat kontrolli või lisadokumentide esitamist ei vaja. Nendega, kellelt oodatakse täiendavat infot, võtab maksuhaldur telefoni või kirja teel ühendust.

„Need paberdeklaratsiooni esitanud, kellele järgmise nädala jooksul tagastusraha arvele ei laeku ja maksuhaldur veel ühendust võtnud pole, võiksid kontakti võtta Maksu- ja Tolliameti teeninduskohaga, et välja selgitada, kas deklaratsioonil on vigu ning on vaja täiendavaid dokumente esitada,” lisas Udde.

Sel aastal esitas alla 7,7% deklareerijatest maksuhaldurile paberil tuludeklaratsiooni, kokku oli paberdeklaratsioone 43 061. Eelmisel aastal esitati paberdeklaratsioone 53 700, mis oli ligi 10% kõigist deklaratsioonidest.

MTA tuletab ka meelde, et kõigil, kes olid 2009. aastal FIE-d, on kohustus esitada tuludeklaratsioon. Esitada tuleb nii deklaratsiooni A kui ka E-vorm, vaatamata sellele, kas tulu saadi või mitte. Hetkel on puudu veel ligi 7300 FIE tuludeklaratsioonid.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700