6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, mis juhtus 6. aprillil Eesti majanduses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

19 aastat tagasi

6.04.1991. Tallinnas toimus esimest korda tööturule tulevatele noortele mõeldud mess Võti Tulevikku.

18 aastat tagasi

6.04.1992. Kundas kirjutati alla ASi Kunda Nordic Tsement asutamislepingule, millest 65 protsenti kuulus Eesti Vabariigile ja 35 protsenti ühendusele Atlas Nordic Cement Ltd; Kunda Nordic Tsementi asus juhtima Jan Owren (lahkus tegevjuhi kohalt 1.02.04).

6.04.1992. Jaan Manitski asus täitma Tiit Vähi valitsuses välisministri kohustusi (oli kuni valitsuse lõpuni ehk 21.10.92).

17 aastat tagasi

6.04.1993. Leks Kindlustuse AS asutas elukindlustusfirma Aval Kindlustuse ASi (alates 24.11.97 kandis Leks Elukindlustuse ASi nime ja 9.11.99 ühines ASiga Ühispanga Elukindlustus).

12 aastat tagasi

6.04.1998. Malle Eenmaa lahkus Maapanga nõukogu esimehe kohalt (Eenmaa tegutses panganduses alates 22.11.89 ehk alates Virumaa Kommertspanga asutamisest; Maapanga juhiks sai ta 1996. aasta mais).

11 aastat tagasi

6.04.1999. Eesti Pank lõpetas 6.10.98 algatatud tähtajatu moratooriumi ERA Panga suhtes ning algatas ERA Panga pankrotimenetluse (ERA Pank pankrotistus 7.06.99).

6.04.1999. Rootsi infotehnoloogiafirma Mandator ostis Eesti arvutifirma ASi Assert (hiljem AS Mandator Estonia).

6.04.1999. Eesti suurim katusekivide tootja OÜ Est-Stein-B (nüüd OÜ Monier) avas oma Kiiu tehases uue katusekiviliini.

10 aastat tagasi

6.04.2000. Esimese mobiilsideoperaatorina hakkas Q GSM pakkuma WAP-teenust.

9 aastat tagasi

6.04.2001. Jalgrattatreeneri Rein Kirsipuu firma OÜ Matman ostis Eesti esimese väliskaubanduse firma ASi Estimpeks pankrotipesast ühe miljoni krooni eest Tartu kesklinnas endise Humala õllerestorani varemed (7.05.02 avati renoveeritud hoones hotell London).

5 aastat tagasi

6.04.2005. Riigikogu võttis vastu spordiseaduse, mille järgi hakkasid olümpia- ja paraolümpiavõitjad tagasiulatuvalt alates 2005. aasta jaanuari algusest saama kümme aastat enne vanaduspensioniea saabumist või püsiva töövõimetuse korral 10 000 krooni toetust kuus (vanuse alusel said esialgu toetust taotleda Ants Antson, Jaan Talts, Svetlana Lozovaja (endine Tširkova) ja Jüri Tarmak ning Aavo Pikkuus püsiva töövõimetuse tõttu).

6.04.2005. Kaitsepolitsei vahistas Eesti ühe mõjukaima transiidiärimehe, ASi Spacecom juhi ja kaasomaniku Oleg Ossinovski, süüdistades meest kartellikokkuleppes ASiga Eesti Raudtee (Ossinovski vabanes vahi alt 8.04.05).

4 aastat tagasi

6.04.2006. Kaitsepolitsei pidas altkäemaksu võtmise matkimise järel kinni Harju maakohtu kohtuniku Ardi Šuvalovi (Viru Viru maakohus mõistis 31.01.08 Šuvalovi altkäemaksu võtmises katses süüdi ja karistas teda kolme ja poole aastase reaalse vangistusega).

6.04.2006. Mobiilside turuliider AS EMT ostis Andrei Korobeinikult 39 miljoni krooni eest enamusosaluse (51 protsenti) populaarset internetisuhtlusportaali Rate.ee omavas ja haldavas OÜs Serenda Invest.

6.04.2006. AS Tallink Grupp avas Riia-Stockholmi laevaliini.

6.04.2006. Skype endiste osanike Ahti Heinla, Priit Kasesalu, Jaan Tallinna ja Toivo Annuse investeerimisfirma AS Ambient Sound Investments (ASI) suurendas oma osalust 57 protsendini luksussõidukite turva- ja jälgimissseadmeid tootvas OÜs Oskando

1 aasta tagasi

6.04.2009. Võltsitud maksumärkide skandaali sattunud OÜ Remedia üks kahest juhatuse liikmest, endine kriminaalpolitseinik Margo Rumask leiti surnuna; mehe tappis alkohol, sest tema organismi oli paigaldatud ampull, mis pidanuks teda alkoholipruukimisest eemale hoidma.

6.04.2009. Andres Liinat asus tööle Tartu Ülikooli kantslerina, enne seda oli ta UAB Interneto Partnerise juhatuse liige ja ASi Bookinghouse nõukogu esimees.

6.04.2009. Kreenholmi Valduse ASi omanikud võtsid peadirektori kohalt maha Igor Poleštšuki (oli sel kohal alates 2.12.08) ja uueks juhiks määrati Kenneth Uddh, kes oli tegevjuht ka emafirmas Boras Wäferis.

Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

 

 

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest