Autor: Lemmi Kann • 16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: käibemaks: notari ja vandetõlgi teenus teise ELi riiki ja ühendusvälisesse riiki

Küsimus: Vandetõlk kinnitab tõlke õigsust ja originaaldokumendist tehtud ärakirja õigsust (analoogselt notariga). Kui nimetatud teenust osutatakse teisele ELi liikmesriigi maksukohustuslasele ja/või ühendusevälise riigi ettevõtlusega tegelevale isikule, siis kas käibe tekkimise kohaks loetakse teenuse osutaja asukohamaa - antud juhul Eesti - ja maksustatakse 20%?

Vastus: Käibemaksuseaduse § 10 lg 4 p 9 kohaselt ei ole teenuse käibe tekkimise kohaks Eesti, kui teenust osutatakse Eestis oleva asukoha või püsiva tegevuskoha kaudu ELi teises liikmesriigis maksukohustuslasena või piiratud maksukohustuslasena registreeritud isikule või ettevõtlusega tegelevale ühendusevälise riigi isikule.

Maksustamine toimub teenuse saaja asukoha riigis, pöördmaksustamise kaudu. Eestis rakendub 0% käibemaksumäär.

Vastas KPMG Baltics AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700