9. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loe, mis juhtus 9. märtsil Eesti majanduses

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul. 

18 aastat tagasi  

 9.03.1992. Riiklikus metsaametis vahetus peadirektor: metsaametit alates selle loomisest 16.01.90 juhtinud Enn Tasso asemele asus Andres Talijärv (Talijärv lahkus metsaameti juhi kohalt seoses ameti likvideerimisega 2000. aasta alguses ja jätkas tööd keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhatajana). 16 aastat tagasi

9.03.1994. Asutati  jaekaubanduse liit. 12 aastat tagasi

9.03.1998. ASis Silmet vahetus tegevjuht: Mart Kutsari asemele asus Jüri Soone, kes enne seda juhtis Kohtla-Järve keemiatööstust ASi Kiviter (Soone lahkus Silmeti tegevjuhi kohalt 1999. aasta jaanuari lõpus). 11 aastat tagasi

 9.03.1999. Tallinna linnakohus kuulutas välja esimese Hyundai autode müüja Eestis ASi Satex-Auto pankroti (Satex-Auto asutas 1994. aastal Tarmo Noot). 10 aastat tagasi

 9.03.2000. Riigikantselei müüs kõrgeid väliskülalisi ning tippriigitegelasi vedanud Nõukogude Liidu aegsed kuus sõiduautot Tšaika oksjonil maha vähem kui tunniga, näiteks varem president Lennart Meri käsutuses olnud auto eest käidi välja 151 000 krooni. 5 aastat tagasi

 9.03.2005. Trükiettevõtted AS Prisma Print ja AS Ühiselu koondusid ühisettevõtteks nime all AS Reusner, moodustades Eesti suurima kirjastajatest sõltumatu trükikoja. 4 aastat tagasi

 9.03.2006. Enriko Aav nimetati maksu- ja tolliameti peadirektoriks, enne seda juhtis ta alates 26.03.01 maksupettuste uurimise keskust. 3 aastat tagasi

 9.03.2007. AS Eesti Energia käivitas Lääne-Virumaal Viru-Nigula vallas Tüükri külas Eesti suurima tuulepargi, mille rajamine läks maksma üle 500 miljoni krooni (esialgu tööle hakanud viis tuulegeneraatorit suudavad aastas toota kuni ühe protsendi Eestis kasutatavast elektrienergiast). 9.03.2007. AS Forma Media hakkas välja andma traditsioonilist peremudelit väärtustavat ajakirja Meie Pere. Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700