Autor: Lemmi Kann • 6. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP Käsiraamatute foorum: vastuvõtukulu

Küsimus: Firma teeb oma suurklientidele koolitusreisi, arvele on lisatud programm ja osavõtjate nimekiri. Millega on tegu ja milliseid makse tuleb tasuda? Kas see on meie ettevõtlusega seotud kulu? Oleme arve saaja. Müüme haavaplaastreid, vahel korraldatakse meie suuremetele tellijatele koolitusreis Rootsi, kus asub meie peakontor, külastatakse haiglaid ja nn arstipunkte, peetakse loenguid jne.

Vastus: Tegemist võib olla nii kingituse, vastuvõtukulu kui ka ettevõtlusega seotud kuluga täies ulatuses - sõltub sellest, kas koolitus kuulub ettevõtte poolt müüdavate kaupade hinna sisse või mitte.

Maksustamise seisukohast on oluline, kas koolituse korraldamine on ettevõtte lepinguline kohustus suurklientide ees.Kui sellist kohustust ei ole, siis on tõenäoliselt tegemist äripartnerite vastuvõtukuludega, kui on võimalik arvelt eristada, milliseid kulusid Te kannate. Vastuvõtukuluna on võimalik käsitleda äripartnerite majutamise, toitlustamise, transpordi ning kultuurilise teenindamisega seotud kulud ning selliseid kulusid saab teatud ulatuses teha ka maksuvabalt (500 krooni kuus pluss 2% palgafondist kuus).Kui kulusid eristada pole võimalik, siis võib lugeda koolituse ka maksustatavaks kingituseks.Vastas KPMG Baltics AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700