23. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Audiitorite TOPi parim: olukord paraneb juba aasta algusest

Teist aastat audiitorite TOPi võitnud I.S. Audiitorteenuste OÜ omanik Irina Somova loodab, et majandusolukord võib hakata paranema juba 2010. aasta algusest.

Kuidas jäite eelmise aasta tulemustega rahule?

Eelmise, 2008. aastaga võib rahule jääda, kuna kontrollitavaks perioodiks oli 2007. aasta. See oli edukas aasta ja minu klientidel läks hästi. Kahjuks ei saa sama öelda selle aasta kohta.

Kui firmal läheb jooksval aastal kehvemini, aga eelmine aasta oli normaalne, siis on ka teenusehinna tase eelmist aastat arvestav. Aga sel aastal on ettevõtetel raskem toime tulla, osa kliente on läinud pankrotti ja paljudel on makseraskused. See on nagu lumepall - kui üks ja teine pole maksnud, siis nii need võlad tekivad.

Huvitav tähelepanek on see, et ettevõtted, kellel on tõesti raskused, tasuvad teenuse eest, aga ettevõtted, kelle majanduslik olukord ei ole kõige halvem, põhjendavad oma mittemaksmist kriisiga.

Mis Te arvate, mis toimub järgmisel aastal Eesti majanduses - kas algab kasv või jätkub langus või stabiliseerumine samal tasemel?

Muidugi loodan kasvu. Praegu pole seda küll veel näha, aga kõik muutub nii kiiresti, et kes teab. Siiski tundub, et kuu või paar võib olukord veel halvemaks minna. Aga loodan, et see ei kesta kaua, ehk aasta algusest hakkab juba paremaks minema.

Mida olete varasemaga võrreldes teisiti teinud?

Toimub tavapärane töö nagu aastast aastasse. Auditeeritavate firmade koosseis on küll veidi muutunud, näiteks tulid ehitusfirmade asemele ettevõtted teistest tegevusvaldkondadest, aga üldiselt on jäänud kõik enam-vähem samaks. Väga väikestest firmadest olen püüdnud loobuda, huvitavam on töötada suuremate firmadega.

TOP 50

Koht, firma nimi

1. I.S. Audiitorteenuste OÜ

2. Okvas OÜ3. Audiitorbüroo RKT OÜ4. Audit Vikneti OÜ5. KL Audit OÜ6. Audiitoribüroo Revisor OÜ7. KL Partners OÜ8. AMC Amaris AS9. Audiitorbüroo Silvia Sirel OÜ110. Audiitorbüroo V.Meistre OÜ11. Revaudi OÜ12. AAFK Projektid OÜ13. BDO Eesti AS114. Audiitorbüroo ELSS AS15. Balti Audit OÜ16. Adelaid OÜ17. Esko Audiitoribüroo OÜ18. PricewaterhouseCoopers AS1, 219. Audiitorbüroo Toomas Villems OÜ120. Audit Partner OÜ21. Accounting Audiitorbüroo OÜ22. E-Audit OÜ223. Audiitorbüroo Roosimaa & Soots OÜ24. LRF Audiitorbüroo OÜ25. Accept OÜ26. Chrismarine OÜ127. Infora OÜ128. Rödl & Partner Audit OÜ29. Audiitorbüroo Tõnis Evert OÜ30. AT Audiko OÜ31. Arekto OÜ32. Rivales-Audit OÜ33. PKF Estonia OÜ634. KPMG Baltics AS1, 235. Aami Audiitorbüroo OÜ36. EM Audiitorteenused OÜ37. Audiks OÜ38. Hüva Nõu OÜ39. Audiitorbüroo Liivanurm OÜ40. TALaudit OÜ41. Audit & Business Advice OÜ42. Rae Audiitorteenused OÜ43. Lekra-Audit OÜ44. Roland OÜ45. MK Audit OÜ146. Audest Audiitorteenuste OÜ147. Audiitorbüroo Anrison OÜ48. Audit EG OÜ49. Deloitte Audit Eesti AS50. Stella Audiitorbüroo OÜ

1 majandusaasta erineb kalendriaastast

2 konsolideeritud6 tehtud kalendriaastale vastavaks

Autor: Signe Sillasoo, Urve Vilk

Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700