8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sampo tõstab hüppeliselt teenustasusid

Sampo pank muudab 2. novembril teenustasusid, seejuures tekib uusi teenustasusid, mitmeid vanu aga kahe- või kolmekordistatakse.

 2. novembrist rakendab Sampo Pank arvelduskontost ja teleteenuste lepingust koosnevale kontopaketile 30 kroonise poolaastatasu, mis kasseeritakse esmakordselt sisse kohe novembris. Sularaha sissemakse hakkab osades pangakontorites maksma 30 krooni, teistes 0,5% sissemakstavast summast, kuid minimaalselt 30 krooni. Siiani maksis sularaha sissemakse teenus 25 krooni, suuremate kui 200 000krooniste päevasummade korral tuli maksta 0,05% summalt.

Sularaha väljamakse hinnaks saab olema 0,4% summast, kuid minimaalselt 30 krooni. Sularaha väljamakse miinimumtasu oli siiani 20 krooni, suuremate summade puhul tuli maksta 0,25% summalt.

Püsimaksete hind Sampo pangast teise panka kasvab kaks korda, kolmelt kroonilt kuuele kroonile. Tõsi, Swedbank küsis juba ammu ülekannete eest teise Eestis tegutsevasse panka kuus krooni maksest. Sampo panga sisene püsimakse ja internetipanga makse uueks hinnaks on 2,5 krooni. Varem oli see tasuta.

Sampo telefonipanga ülekanne hakkab nii eraisikutele kui ettevõtetele maksma 15 krooni, praegu maksavad erakliendid viis krooni ja ettevõtted 10 krooni. Deebetkaardi igakuiseks hooldustasuks saab samuti 15 krooni, lapsed ja vanurid peavad maksma viis krooni kuus. Varem kuni 25aastased deebetkaardi omamise eest maksma ei pidanud,

Deebetkaardi asendamine maksab 15 krooni ja Visa Goldi asendamine 25 krooni. Varem sai kaarti asendada tasuta. Infopäring teiste pankade sularahaautomaatidest maksab viis krooni päringult. Siiani maksis see kolm krooni päringult või oli sootuks tasuta.

Välisvaluutas tehtud tehingute konverteerimistasuks tuleb Sampo pangale peagi loovutada 0,17% eurotehingu summast ja teiste valuutade puhul 1% summast. Praeguses hinnakirjas valuuta konverteerimise tasu pole.

Arvelduskonto avamise eest peab alates novembrist Sampo pangas välja käima 100 krooni. Praegu on see veel tasuta. Laenu ennetähtaegse tagastamise eest tuleb samuti hakata maksma 100 krooni.

Autor: Lemmi Kann, Anne Oja, Äripäev

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700