8. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Audiitorite maailmaorganisatsiooni juhatus koguneb Tallinnas

Sel neljapäeval ja reedel, 10.-11. septembril, toimub Tallinnas maailma majanduselus mõjukat rolli omava erialaliidu Rahvusvahelise Arvestusekspertide Föderatsiooni (IFAC) juhatuse koosolek.

Ühe olulisema teemana on arutusel organisatsiooni poolt tehtavad ettepanekud G20 riikide valitsustele majanduskeskkonna tasakaalustamiseks, edaspidiseks stabiilseks arenguks ja majanduskasvuks .

IFAC täisliikme, Eesti Audiitorkogu juhatuse esimehe Toomas Vapperi sõnul on juhtivate tööstusriikide majanduselus olulist rolli omava rahvusvahelise organisatsiooni juhtkonna töökoosoleku toimumine Tallinnas harvaesinev tunnustus ja au kogu Eestile.

„Tallinnas hoiavad maailma tippaudiitorid kätt pulsil nii G20 viimaste arengute osas kui antakse viimast lihvi IFACi enda pikemaajalistele strateegilistele plaanidele ja ka konkreetselt järgmise aasta tegevusi puudutavatele otsustele, mis lähevad kinnitamisele novembris Washingtonis toimuval organisatsiooni üldkogul,“ rääkis Vapper.

Tallinnasse kogunevad 22 IFACi juhatuse liiget maailma eri kontinentidelt. Eestisse tulevad koos juhatusega ka IFAC-i tegevjuhtkond ning eksperdid ja nõunikud. Tähtsamatest külalistest võib nimetada IFAC-i presidenti Robert L. Bunting’ut, asepresident Göran Tidström’i ning Rahvusvahelise Avaliku Huvi Järelevalve Nõukogu (IPIOB) esimeest Stavros Thomadakis’t.

Seoses IFACi juhatuse ja tippjuhtkonna Eestis viibimisega korraldab Audiitorkogu kolmapäeval, 9. septembril ka konverentsi „IFAC ja Audiitorkogu – juhtides avalikkuse huve teeniva sõltumatu arvestusekspertide kutse arengut”. Audiitortegevusel Eestis täitub järgmisel aastal teine aastakümme ja Audiitorkogu tähistab tänavu oma 10. juubelit.

„Paarikümne aasta skaalal on meie kutseala areng olnud maailma mastaabis silmapaistev, kuid tänavu sügisel Riigikogus menetletava audiitortegevuse seadusega teeme järgmise olulise sammu parima rahvusvahelise praktika juurutamise suunas. Just neid rahvusvahelisi arenguid me konverentsil ka Eesti perspektiivist vaadatuna analüüsime,“ selgitas Vapper.

Ettekandega Eesti perspektiividest riigi vaatenurgast astub üles rahandusminister Jürgen Ligi, Audiitoritekogu juhatuse liige Tiit Raimla räägib Eesti perspetkiividest kutse vaatenurgast lähtuvalt.

Audiitorkogu on Eesti audiitorite omavalitsuslikul põhimõttel tegutsev avalik-õiguslik kutseühendus. Kõik Eestis tegutsevad ligi 350 audiitorit annavad oma igapäevases kutsetegevuses parima, tagamaks otsustajatele õige ja õiglase finantsinformatsiooni olemasolu. Alates 2004. aastast on Audiitorkogu Rahvusvahelise Arvestusekspertide Föderatsiooni (IFAC) täisliige.

IFAC on arvestusekspertide ülemaailmne organisatsioon, mis on pühendunud avaliku huvi teenimisele läbi arvestusekspertide kutse tugevdamise ja tugevate rahvusvaheliste majanduste arengule kaasaaitamise. IFAC ühendab endas 157 liikmesorganisatsiooni 122 riigist, mis esindavad kokku 2,5 miljonit arvestuseksperti üle maailma.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700