1. mail 2009. aastal jõustub Euroopa Komisjoni määrus nr 206/2009, mis reguleerib kolmandatest riikidest isiklikuks tarbimiseks ettenähtud loomsete saaduste Euroopa Liitu toomist.Määruse jõustumisel jääb kolmandatest riikidest Euroopa Liitu sisenevatele reisijatele kehtima keeld kaasa tuua või postiga saata liha- ja piimatooteid. Keeld ei puuduta siiski väikelaste pulbrilisi piimasegusid, lastetoite ja inimeste või lemmikloomade eriotstarbelisi ravitoite kogukaaluga kuni 2 kg. Erand on kehtestatud Horvaatiast, Fääri saartelt, Gröönimaalt ja Islandilt kaasa toodavatele või saadetavatele liha- ja piimatoodetele, mida võib kaasa tuua või saata kuni 10 kg. Kalatooteid (värsket, kuivatatud, küpsetatud, soolatud või suitsutatud kala, töödeldud krevette, mitteelusaid rannakarpe ja austreid) võib reisija kaasa tuua või saata tingimusel, et värske kala on roogitud ning kalatoodete kaal ei ületa 20 kg inimese kohta. Erand on kehtestatud Fääri saartele ja Islandile, mille osas piiranguid ei kohaldata. Muid loomseid saadusi (mett, elusaid austreid, rannakarpe ja tigusid) võib kaasa tuua või saata kuni 2 kg inimese kohta. Erand on kehtestatud Horvaatiast, Fääri saartelt, Gröönimaalt või Islandilt saabuvale või saadetavale loomsele saadusele, mida on lubatud kaasa tuua või saata kuni 10 kg. Tuuraliste marja võib ilma CITES-i lubadeta kaasa tuua reisija kohta 125 g (postiga ilma CITES-i lubadeta saatmine on keelatud). Mitteloomseid toidukaupu on lubatud kolmandatest riikidest kaasa tuua isiklikuks tarbimiseks sobivas koguses.