Autor: Raamatupidaja.ee • 26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EML teeb koostööd Eesti Maksu- ja Tolliametnike Ametiühingute Liiduga

Eesti Maksumaksjate Liit (EML) sõlmis koostöölepingu Eesti Maksu- ja Tolliametnike Ametiühingute Liiduga (EMTAL). Kahe organisatsiooni ühine huvi ja koostöö puudutab avaliku sektori palgakorraldust, samuti maksu- ja tolliametnike väljaõpet, koolitust ja töökorraldust. EML eesmärk on kaasa aidata sellele, et Maksu- ja Tolliametis töötaksid hea väljaõppega, pädevad ja motiveeritud ametnikud, kes saaksid ka hea töö eest väärilist palka.

Kahe organisatsiooni koostöö seisneb eelkõige vastastikuses infovahetuses ja probleemide ühises arutelus. EML annab vajadusel ametiühingule juriidilist nõu ja võimaldab ametiühingu liikmeks olevatele maksu- ja tolliametnikele soodustusi, mh EML liikmeks astumisel ja EML teenuste kasutamisel (koolitused, nõustamine, maksuseaduste kogumik, ajakiri MaksuMaksja).

Eesti Maksu- ja Tolliametnike Ametiühingute Liit (EMTAL) on 1995. aasta augustis Viljandis asutatud Eesti Tolliametnike Ametiühingute Liidu õigusjärglane. Seoses Maksu- ja Tolliameti moodustamisega ühinesid 2004. aastal ka maksu- ja tolliametnike ametiühingud. Liitu kuulub 9 üleriigilist maksu- ja tolliametnike ametiühingute organisatsiooni ja liidus on koos pensionil olevate liikmetega kokku üle 300 liikme. EMTAL kuulub Eesti Riigi- ja Omavalitsusasutuste Ametiühingute Liitu (ROTAL) ja selle kaudu Eesti Ametiühingute Keskliitu (EAKL).

Eesti Maksumaksjate Liit on 1995. aastal loodud mittetulundusühing, mis kaitseb maksumaksjate huve ja õigusi, taotleb optimaalset maksukoormust ning jälgib kogutud maksuraha efektiivset kasutamist. Maksumaksjate liit nõustab maksuõiguse küsimustes  ning  annab välja ajakirja "MaksuMaksja" ja maksualaseid raamatuid. Liit ühendab üle 2500 liikme.

 

Lisateave:

EML pressiesindaja Margit Berko, tel 626 4196, 53035 007[email protected]

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700