Autor: Raamatupidaja.ee • 10. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile riigi raamatupidamise üldeeskirja muudatusettepanekud

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile rahandusministri määruse muutmise eelnõu, millega tehakse täiendusi riigi raamatupidamise üldeeskirjas. Eelnõus täpsustatakse nõudeid riigi raamatupidamise üldeeskirjas, mis on vastu võetud 11. detsembri 2003. aastal rahandusministri määrusena nr 105.

 

Muudatusettepanekutega sätestatakse Raamatupidamise Toimkonna Juhendites (RTJ) toodud rahvusvaheliselt tunnustatud arvestuse ja aruandluse põhimõtted õigusakti tasandil. Raamatupidamises kasutatavad arvestuspõhimõtted ning informatsiooni esitusviis peavad olema kooskõlas raamatupidamise seaduses sätestatud nõuete ja alusprintsiipidega.

Üldeeskirja muutmine määruses toodud kujul arvestab rahvusvaheliselt tunnustatud arvestuse ja aruandluse põhimõtteid ning lähtub Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi 15.12.2008. a kohtuotsuses nr 3-4-1-14-08 (RT III 2008, 52, 360) märgitust.

Otsusest tulenevalt täpsustatakse omavalitsuste finantsseisundi ja majandustulemuste õige kajastamise huvides kontsessioonikokkulepete raamatupidamises kajastamise nõudeid, mis sätestatakse siseriiklikult raamatupidamise seaduse alusel kehtestatavas määruses, millega rahandusminister võib avaliku sektori raamatupidamiskohustuslaste osas täpsustada raamatupidamise seaduses toodud arvestuspõhimõtteid.

Eelnõu ja seletuskirjaga saab tutvuda e-õiguses.

 

Lugupidamisega

Katrin Reimann

RahandusministeeriumAvalike suhete osakondTel.

 611 3049 

e-post: [email protected]

RTJ muudatustest loe SIIT

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700