Raamatupidaja.ee  • 11. september 2008
Jaga lugu:

Valitsuskabinet leppis kokku 2009. aasta eelarve täiendavad tuluvõimalused

Valitsuskabinet arutab veel tänasel päeval väga aktiivselt, millised on lahendused järgmise aasta eelarve kinnitamiseks. Millised otsused on vastu võetud novembriks, s.h käibemaksuseaduse muudatuste osas, räägib meile Kalle Kägi Pärnu Raamatupidamiskonverentsil.

Valitsuskabinet kiitis tänasel (toim.12.september 2008.a) nõupidamisel põhimõtteliselt heaks rahandusministri poolt esitatud 2009. aasta eelarve täiendavad tulud ja valitsussektori eelarve tasakaalustamise võimalused ca 7,4 miljardi krooni ulatuses.  

„Tänased otsused tähendavad, et rahandusministeeriumil on võimalik esitada tõsiseltvõetava ja tasakaalus eelarve eelnõu projekt järgmise nädala valitsuse istungile,” ütles rahandusminister Ivari Padar.

 "Arutasime ministritega järgmise aasta eelarve tulude võimalusi ning kõne all oli kogu maksumuudatuste pakett," lisas rahandusminister. „Täna otsustati, et alates järgmise aasta 1. juulist tõstetakse maagaasi aktsiisimäära ning kaotatakse ära käibemaksuerisused, v.a. perioodikale, raamatutele ja ravimitele, mida hakatakse järgmisel aastal maksustama 9-protsendilise määraga.” Juba varasemate kabinetinõupidamiste kokkulepete kohaselt tõstetakse sõiduautode erisoodustuse määra 4000 kroonini, suurendatakse riigilõivude määrasid ning tõstetakse töötuskindlustusmaksu määra. Samuti on juba varasemalt valitsuse istungil heaks kiidetud juriidilise isiku tulumaksu muudatuste aasta võrra edasilükkamine. Kabineti nõupidamine jätkub homme pärast valitsuse istungit, kus tuleb arutlusele veel täiendavad tuluvõimalused, eelarve tervikpilt, ministeeriumide kulud ja lisataotluste mahu katmine. Täna (17.09.2008) kehtiva ajakava kohaselt esitab valitsus 2009. aasta riigieelarve eelnõu riigikogule 25. septembril.

Loe lisaks muudatustest Valitsusistungitelt SIIT

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt