Autor: Raamatupidaja.ee • 11. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsuskabinet leppis kokku 2009. aasta eelarve täiendavad tuluvõimalused

Valitsuskabinet arutab veel tänasel päeval väga aktiivselt, millised on lahendused järgmise aasta eelarve kinnitamiseks. Millised otsused on vastu võetud novembriks, s.h käibemaksuseaduse muudatuste osas, räägib meile Kalle Kägi Pärnu Raamatupidamiskonverentsil.

Valitsuskabinet kiitis tänasel (toim.12.september 2008.a) nõupidamisel põhimõtteliselt heaks rahandusministri poolt esitatud 2009. aasta eelarve täiendavad tulud ja valitsussektori eelarve tasakaalustamise võimalused ca 7,4 miljardi krooni ulatuses.  

„Tänased otsused tähendavad, et rahandusministeeriumil on võimalik esitada tõsiseltvõetava ja tasakaalus eelarve eelnõu projekt järgmise nädala valitsuse istungile,” ütles rahandusminister Ivari Padar.

 "Arutasime ministritega järgmise aasta eelarve tulude võimalusi ning kõne all oli kogu maksumuudatuste pakett," lisas rahandusminister. „Täna otsustati, et alates järgmise aasta 1. juulist tõstetakse maagaasi aktsiisimäära ning kaotatakse ära käibemaksuerisused, v.a. perioodikale, raamatutele ja ravimitele, mida hakatakse järgmisel aastal maksustama 9-protsendilise määraga.” Juba varasemate kabinetinõupidamiste kokkulepete kohaselt tõstetakse sõiduautode erisoodustuse määra 4000 kroonini, suurendatakse riigilõivude määrasid ning tõstetakse töötuskindlustusmaksu määra. Samuti on juba varasemalt valitsuse istungil heaks kiidetud juriidilise isiku tulumaksu muudatuste aasta võrra edasilükkamine. Kabineti nõupidamine jätkub homme pärast valitsuse istungit, kus tuleb arutlusele veel täiendavad tuluvõimalused, eelarve tervikpilt, ministeeriumide kulud ja lisataotluste mahu katmine. Täna (17.09.2008) kehtiva ajakava kohaselt esitab valitsus 2009. aasta riigieelarve eelnõu riigikogule 25. septembril.

Loe lisaks muudatustest Valitsusistungitelt SIIT

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700