19. aprill 2008
Jaga lugu:

Kõrvenõges – maitsev ravimtaim

Kõik me teame oma kogemustest, et kõrvenõges kõrvetab.Aga ilmselt ei ole enamus proovinud maitsvat suppi, mida kõrvanõgesest võib keeta. Esimesed noored kõrvenõgesed ilmuvad metsa kevade algul ja just need kõige esimesed on ka kõige maitsvamad!

Muidugi võib kõrvenõgeseid söögiks kasutada kogu nende kasvuaja – tuleb vaid korjata alati peenemaid varsi. Kõrvenõgeseid korjates ära unusta kätte panna aiatöö kindaid ja lõika nõgest kääridega.

Ojades ja teede ääres kasvavad kõrvenõgesed jäta parem korjamata, need on kahjuks täis heitgaase ja saastaineid.

Kui kõrvenõges kõrvetab…

Proovi hõõruda teelehega või võilillelehega. Ka murtud aaloe lehega hõõrudes saab vaigistada valu.Vihje!

Paljudes retseptides, mille komponendiks on spinat, võid asendada kas pool või isegi kogu spinatikoguse kupatatud kõrvenõgesega.Kui kasutad kõrvenõgeseid söögiks, siis tuleb need esmalt kupatada. Lase vesi keema, kalla kõrvenõgesed potti ja keeda neid umbes viis minutit. Kalla nõgesed sõelale. Kui plaanid teha nõgesesuppi, siis hoia keeduvesi alles.Kas teadsid, et …

- Vanasti kasutati kõrvenõgese vart kanga ja niinekiudude valmistamiseks.- Nõgese kiud on lühikesed ja neid on raske kedrata, sellepärast segati neid linaga.- Värskelt keedetud nõgesejuurt kasutati vanasti lihavõttemunade värvimiseks.- Nõgese juurt kasutati ka kangaste värvimiseks.- Koid hoiavad sinu kodust eemale, kui sul on kodus lillepotis kasvamas kõrvenõgesed.Loe edasi retsepte kõrvenõgesest

Autor: Liisa Näripea

RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt