10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümnes Eestimaa suusakeskuses on valminud kunstlumest suusarada

Lühiajaline talvekülmade periood lubas käivitada lumekahurid kaheteistkümnes Eestimaa suusakeskuses. Korraga olid töös 24 kahurit.

Tänaseks on valminud paksule lumekihile rajatud suusarajad kokku ligi 20 kilomeetri ulatuses. Suusatamiseks nii klassikalises kui vabatehnikas. Selliselt ehitatud suusarajad elavad üle ka väiksemad sulaperioodid ning rõõmustavad suusasõpru kevadeni. 

Garanteeritud suusatamise võimalus on lisaks Tehvandile ja Jõulumäele ka Tallinnas Pirital ja Nõmmel, Tartu Spordipargis, Põlvamaal Mammaste Tervisespordikeskuses, Järvamaal Valgehobusemäe keskuses, Viljandimaal Holstre-Polli Tervisekeskuses,  Kohtla-Nõmme Talvekeskuses ja Haanjas. Paljudes kohtades on loodud ka kelgutamise võimalus.

Looduslikul lumel ettevalmistatud suusaradade põhjad lubavad kehvema suusaga liikuda vabatehnikas. Suusajälje sisselõikamiseks ei ole veel piisava paksusega lumekihti.

2004. aastal oli Eestimaal kunstlume tootmisvõimalusega varustatud 2 murdmaasuusatamise ja 2 mäesuusakeskust/lumeparki. Täna on lume tootmislahendus 10 murdmaakeskuses ja 6 lumepargis.

Eesti Terviseradade projekt, mille tulemusena paljud terviserajad ja keskused on saanud täiesti uue kasutuskvaliteedi  on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Hansapanga ning Kultuuriministeeriumi ja Eesti Suusaliidu algatatud ettevõtmine Eesti looduslike sportimiskeskuste uuendamiseks. Ettevõtmise  eesmärgiks on toetada Eestimaa liikumis- ja spordiradade väljaarendamist, et kindlustada looduses aastaringse ja tasuta aktiivse liikumisvõimaluse kättesaadavus kõigile huvilistele.

Lisainformatsioon:

Jaanus Pulles

SA Eesti Terviserajad juhatajaEesti Suusaliit MTÜ juhatuse esimeesTel.mob: +372 5034594e-post: [email protected]

Autor: Eesti Terviserajad

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700