18. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrge lennuga ekstremist

Siiani oleme enemasti küsitlenud mitmeid erinevaid naispersoone, seekord võtsime nõuks ühe mehe tegemiste kohta veidi lähemalt uurida. Tegemist ei ole aga päris tavalise mehega - luubi all on 25-aastane Veiko Orn, kes vaatamata oma noorele eale töötab Estonian Airis esimese ohvitserina ja lisaks sellele on jõudnud tegeleda kõikvõimalike aktiivset eluviisi ning raudset närvi eeldavate tegemistega. Kusjuures - täiesti võimalik, et just tema teid mõnda puhkusereisi sihtkohta kohale lennutab. Millega Veiko aga täpsemalt tegeleb, seda üritasimegi välja uurida.

Räägi oma haridusteest, erialavalikust ja sellest, miks sellise elukutse valisid.

Lennundusse sattusin juhuslikult – 9-ndas klassis sõlmitud kihlveo tulemusena. Kui keskkooli lõpetasin, siis mõtlesin, et see polegi paha mõte ja astusin Tartu Lennukolledzisse, kus lõpetasin lennuki piloodi eriala. Peale kooli läksin lennufirmasse Avies tööle, seal lendasin väikse lennukiga L-410 Soome, Saaremaa ja Kärdla vahet. Peale aastast seal töötamist kandideerisin Estonian Airi, kus olen nüüdseks peaaegu 2 aastat töötanud.

Tegeled paljude huvitavate asjadega, räägi neist lähemalt!

Matkamine on mul eluaeg hinges olnud. Sel aastal käisin Euroopa kõrgeima tipu, Mount Blanc´i mäe(4810 m) otsas, enne seda olen käinud ka Alpides ronimas. Lisaks nendele olen osa võtnud paljudest matkadest ka siinsamas Eestis. Mäed on mu südame võitnud ja aastal 2010 tahan minna Lenini tippu. Aga saabuval suvel on plaanis vallutada Ararat (5165 m), Türgi kõige kõrgem mägi. Enne Lenini tipu vallutamist plaanin käia Everesti baaslaagis ja seal väiksemaid tippe võtta. Kõike seda teen muidugi koos Nipernaadi matkaklubiga, kellega olen enamuse oma matkadest teinud. Kuna ma ei oska ujuda, siis sõbrad kutsusid mind sukeldumiskursustele, et ma õpiksin kõigepealt vee all ujumise selgeks ja alles siis päriselt. Ujuda ma ikka veel ei oska, kuigi läheb juba palju paremini kui varem. Aga sukeldumine meeldib küll. Sukeldunud olen Eestis ja ka Portugalis vahemeres. Kui ausalt rääkida, siis Vahemeri Lõuna Portugalis on sukeldumiseks igav, seda isegi minusuguse algaja jaoks, Punane meri on hoopis põnevam. Tänu oma tööle pean tihti Egiptuses viibima ja sukeldumine on seal huvitav. Selle kuu lõpus lähengi 6 päevaks Hurgadasse ja kohtun ka paari sukeldumissõbraga, kellega on plaanis mõned sukeldumised teha.

Milliseid ekstreemseid hetki Sa kogenud oled?

Eks igal inimesel tuleb ette ekstreemseid hetki. Minulgi on need olemas, aga ma ei oska öelda, millene neist kõige hullem on. Üldiselt on niimoodi, et kui oled selle hetke sees, siis sa ei mõtle, mis võiks juhtuda vaid tegutsed. Tagantjärgi mõtlen mõnikord küll, et päris hull oli. Kunagi juhtus nii, et maandusin langevarjuga hüpates puu otsa. Ekstreemne olukord on tekkinud ka purilennukiga. Ükskord hüppasin võistlustel ülepea vette ja oleksin ära uppunud, kui võistkonnakaaslased poleks mind ära päästnud. Kindlasti on mul ekstreemseid hetki veelgi, aga eelpool nimetatud on ilmselt kõige teravamad mälestused.

Kuidas armastad oma igapäevast vaba aega veeta?

Olen loomult rahutu ja kahjuks ei suuda kodus istuda. Igal vabal hetkel üritan midagi aktiivset teha, kas trennis käia või kui võimalus tekib, siis kusagil matkal olla. Loomulikult leian ma aega ka oma sõprade jaoks.

Millised on Su plaanid peatselt algavaks talvehooajaks?

Eelmisel talvel avastasin enda jaoks lumelaua ja juba selle kuu lõpus on plaanis Soome lauatama minna. Uue aasta võtan vastu mäel – nimelt teisel pool polaarjoont asuvatel Levil ja Yllasel. Veebruaris lähen kindlasti Slovakiasse madaltatratesse suusatma ja matkama.

Autor: Meelike Tammemägi

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700