Jaga lugu:

Andrus Saar: Eesti aastal 2007 - õnn sõltub raha hulgast

Me oleme võrreldes 15 aasta taguse ajaga tõesti kõvasti muutunud. Kui tegime 15 aasta eest Hansapangale uuringu, domineeris veel seisukoht, et võlg on võõra oma. Ning särav pangakontor tekitas pigem võõristust – tolle aja ettekujutuses uhkesse pangakontorisse peljati sisse astuda, peegelsiledaks lihvitud kivipõrandal võib ju kergesti libiseda. Keskkond oli sedavõrd võõras tolles kontekstis.Praegu oleme olukorras, kus Eesti inimesed on kõvasti laenu võtnud. See on täiesti uus kogemus ja too vanavanemate elutarkus on siin kasutu.Võimalused on laienenud, ahvatlused on suurenenud. Sotsioloogilised uuringud on tõestanud, et õnnetunne on siin kindlas korrelatsioonis rahahulgaga. Mida rohkem raha, seda õnnelikum inimene on. Samasugused uuringud teistes Euroopa riikides näitavad, et selline seos rahahulga ja õnne vahel puudub. Mida rikkamaks saab ühiskond, seda nõrgemaks taoline seos aga muutub.

Loe edasi DIRECTOR 

 

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt