Autor: Raamatupidaja.ee • 4. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiina lugu

Tiina on 25-aastane naine. Tiina elab koos mehega, kellega ta abiellus möödunud suvel. Mees töötab teises linnas väga ebakindlas ametis ning tema sissetulek on väike ja ebaühtlane. Seetõttu lasub peamine majanduslik vastutus Tiinal. Noorpaar ostis hiljuti pangalaenuga korteri. Tiina ei kohtu mehega eriti tihti ja saab seega temalt väga vähe emotsionaalset ja praktilist tuge.

Tiina töötabkonsultatsioonifirmas konsultandina. Ta alustas oma töödassistendina, konsultandiks sai hiljuti. Ta on teinud samalaadsettööd umbes kolm aastat. Tiina asus konsultatsioonifirmassetööle kohe pärast ülikooli, saades töökohakõvas konkurentsis paljude teiste taotlejatega. Tööülesandedkonsultandina on sarnased neile, mida ta varem assistendina tegi.Assistendi ja tiimijuhi kohad on täitmata, seetõttu teebTiina korraga kolme inimese tööd. Töö sisuks onmüük ja klientidega sidepidamine. Saadud andmedkontrollitakse, analüüsitakse ja antakse kliendiletagasisidet. Materjalide analüüsimiseks kasutataksespetsiaalset tarkvara.

Tiinaon sihikindel, saavutuspõhine, üldiselt madalaenesehinnanguga, mistõttu vajab palju kiitust. Ta onkontrolliinimene – võiks peaaegu öelda pedant.

Viimasepoole aasta jooksul on Tiinal hakanud ilmnema üha rohkem stressisümptomeid: kiire väsimine, tüdimus ja apaatsus.Peavalu ja unehäired. Tiina on hakanud unustama ja tal onkontsentratsioonihäired. Tiina on tihti murelik, teda valdabpaanika ja viha, ta hakkab kergesti nutma ja on väga negatiivneoma suhtumistes. Tiina ei taha tööle minna, eritiesmaspäeva hommikuti.

Tiina eikohtu enam oma sõpradega – isoleerib ennast. Ei oska egajaksa suhelda. Tal puudub elu mõte...

Midapeaks tegema?

Kuieelnevas loos kirjeldatud olukord tuleb sulle tuttav ette, siis leiadkindlasti lahenduse stressi ja läbipõlemiseteemaliselt koolituselt.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700