Autor: Merike Lees • 10. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikeettevõte saab tasuta raamatupidamisprogrammi

Merit Tarkvaral on alustavate väikefirmade jaoks olemas tasuta versioon raamatupidamisprogrammist Merit Aktiva. Kuni 100 dokumenti saab koostada majandusaastas igas moodulis: 100 ostuarvet, 100 müügiarvet, 100 kassadokumenti, 100 pangadokumenti pluss 500 pearaamatu kannet.

Kuigi programmi peab alla laadima kui prooviversiooni, ei ole tegemist proovi- ega piiratud kasutusajaga programmiga, ainuke piirang on dokumentide maht ühes aastas, kinnitas ASi Merit Tarkvara direktor Andres Kert.

Järgmisel aasta hakkab programm jälle nullist dokumente lugema. Seega saab ettevõte püsivalt seda programmi tasuta kasutada. Tasuta versiooni kasutajad saavad tasuta uusi versioone ja kasutavad tasuta telefonikonsultatsiooni teenuseid võrdsetel alustel tasulise versiooni kasutajatega.

Tarkvara saab ka rentida

Teistel raamatupidamistarkvara müüjatel tasuta variante ei ole. Excellent Business Solutions Eesti AS pakub First Office\'i programmidele tutvumis- ja rendivõimalust.

Tutvumisvariandis ei ole võimalik sisestatud andmeid välja trükkida ega kettale salvestada, sest nii võiks ettevõtjad seda kurjasti kasutada, põhjendas firma arendusjuht Risto Metsla.

Kes ei soovi endale kohe kallist programmi soetada, saab seda rentida. First Office\'i lihtsama programmi rendi hind algab 450 kroonist kuus ja võib ulatuda sõltuvalt tellitavatest lisadest 1000 kroonini.

HansaRaama võimaldab rentida oma Start Kombi programmi kaheks kuuks ja seejärel välja osta, kusjuures rendihind lahutatakse hiljem väljaostuhinnast, rääkis HansaRaama müügisekretär Kristi Sits. Start Kombi paketi hind on 8260 krooni ja selle väljaostuhinda on võimalik jagada osamakseteks.

Programm otse mälupulgalt

BS Partners, kes pakub Tresoori programme, on lasknud tõsiselt huvitatud klientidel oma serveris andmebaasi luua, et klient seda ei kaotaks, selgitas BS Partnersi tootekonsultant Riho Kukk. Tasuta programmi ei pakuta, kuid tarkvara saab rentida.

Olulise eripärana teiste programmidega võrreldes rõhutas Kukk, et Tresoori on võimalik kasutada ka mälupulgal. Tresoor on kiiresti kasutusele võetav - 20 minutiga saab esimese dokumendi juba sisse laadida.

Taavet Reimers OÜst Est Tools võttis Merit Aktiva prooviks kasutusele 2005. aastal, kuid temal sai 100 tasuta kannet juba paari kuuga täis. Edasi soetas ta tasulise programmi, kuna ka selle hind oli Reimersi väitel odavam kui teistel. "Eks ma ikka proovisin teisi ka, kuid Merit oli lihtne ja loogiline, kõik algseadistused olid olemas," põhjendas Reimers.

Igaüks saab hakkama

Reimers teeb oma firma raamatupidamist ise, kursustel ta selle tarvis käinud ei ole, raamatupidamisest teab nii palju, kui ülikoolis ärijuhtimise erialal õpetati. Ta on veendunud, et kasutusjuhendi ja klienditoe abil on võimalik ka algajal ise raamatupidamist teha.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700