Autor: Raamatupidaja.ee • 14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi 100%!

Valdav enamus tolliga suhtlemisest toimub paberivabalt   Maksu- ja Tolliameti poolt 1. mail tööle rakendatud uus veebipõhine tollideklaratsioonide töötlemise süsteem Complex tõstis e-tollimise osakaalu viie kuuga ligi 100 protsendini.   Pärast veebipõhise tollideklaratsioonide töötlemise süsteemi Complex käivitumist 1. mail on kliendid esitanud põhilise osa tollideklaratsioonidest elektroonselt. Kolmanda kvartali lõpuks kasvas e-tollideklaratsioonide osakaal ligi 97 protsendini. Ka elektroonselt esitatud aktsiisideklaratsioonide seas on olnud märgatav kasv – kui aasta esimesel poolel esitati 89 protsenti deklaratsioonidest elektrooniliselt, siis kolmandas kvartalis oli sama number juba 93.   Enne Compexi esitati läbi e-kanalite ligi 57 protsenti tollideklaratsioonidest.   Uut kaasaegset ja kasutajasõbralikku süsteemi on klientidel võimalik kasutada igast internetiühendusega arvutist. See on oluliselt  lihtsustanud tollivormistust, vähendanud klientide halduskulusid ja tõstnud teeninduskvaliteeti. Tänu Complexile on Eesti teinud jõudsa sammu Euroopa Liidus püstitatud eesmärgi suunas minna üle paberivabale tollimisele.   Projekt Complex võisitis ka konkursil "Teenindustegu 2006" teise koha.
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700