Raamatupidaja.ee  • 14. november 2006
Jaga lugu:

Ligi 100%!

Valdav enamus tolliga suhtlemisest toimub paberivabalt   Maksu- ja Tolliameti poolt 1. mail tööle rakendatud uus veebipõhine tollideklaratsioonide töötlemise süsteem Complex tõstis e-tollimise osakaalu viie kuuga ligi 100 protsendini.   Pärast veebipõhise tollideklaratsioonide töötlemise süsteemi Complex käivitumist 1. mail on kliendid esitanud põhilise osa tollideklaratsioonidest elektroonselt. Kolmanda kvartali lõpuks kasvas e-tollideklaratsioonide osakaal ligi 97 protsendini. Ka elektroonselt esitatud aktsiisideklaratsioonide seas on olnud märgatav kasv – kui aasta esimesel poolel esitati 89 protsenti deklaratsioonidest elektrooniliselt, siis kolmandas kvartalis oli sama number juba 93.   Enne Compexi esitati läbi e-kanalite ligi 57 protsenti tollideklaratsioonidest.   Uut kaasaegset ja kasutajasõbralikku süsteemi on klientidel võimalik kasutada igast internetiühendusega arvutist. See on oluliselt  lihtsustanud tollivormistust, vähendanud klientide halduskulusid ja tõstnud teeninduskvaliteeti. Tänu Complexile on Eesti teinud jõudsa sammu Euroopa Liidus püstitatud eesmärgi suunas minna üle paberivabale tollimisele.   Projekt Complex võisitis ka konkursil "Teenindustegu 2006" teise koha.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt