12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parim majandusaasta aruanne oli Eesti Energial

Sel aastal selgitati juba seitsmendat korda raamatupidamise toimkonna poolt korraldataval konkursil ”Finantsaruandluse Lipulaev” välja parimad Eesti ettevõtete ja organisatsioonide majandusaasta aruanded. Parima aastaaruande auhinna sai sel korral Eesti Energia. Aruandeid hinnati neljas rühmas, millest esimesse kuulus finantssektor ehk pangad ja kindlustusseltsid; teise börisettevõtted (v.a. finantssektor); kolmandasse avaliku sektori ettevõtted ja organisatsioonid ning viimasesse mitte-börsiettevõtted ehk kõik need, kes ei kuulu esimesse kolme kategooriasse. Hindamine toimus kahes voorus: esmalt hindasid audiitorid finantsaruannete vastavust hea raamatupidamistava nõuetele ning teises voorus hindasid ajakirjanikud, analüütikud, õppejõud ja teised eksperdid majandusaasta aruande kui terviku informatiivsust ja lugejasõbralikkust. Kui viimasel viiel aastal on üldvõidu pälvinud Hansapank (eelmisel aastal küll koos Eesti Energiaga), siis sel aastal sai kõikide kategooriate seas kõrgeima hinde börsiettevõtete võitja Eesti Energia. Teiste kategooriate võitjateks osutusid Hansapank (finantssektor), Haigekassa (avalik sektor) ja Arco Vara (mitte-börsiettevõtted). Konkursi korraldanud  raamatupidamise toimkond on rahandusministeeriumi juures tegutsev sõltumatu komisjon, kuhu kuuluvad raamatupidamise spetsialistid, selle ala teadlased ja praktikud. Konkursi Finantsaruandluse Lipulaev 2006 võitjad: Finantssektor:1. Hansapank2. Ergo Kindlustus3. Sampo Pank Börsiettevõtted:1. Eesti Energia (üldvõitja)2.-3. Harju Elekter2.-3. Tallinna Sadam Avalik sektor:1. Haigekassa2. Töötukassa3. Tartu Ülikool Mitte-börsiettevõtted:1. Arco Vara2. Estiko Plastar3. Tallinna Börs

Autor: AUDENTES ARIKO AS

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700