Autor: Raamatupidaja.ee • 10. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastab Tiina Maalinn

Kes ma olen?

OlenKMRA Audiitorbüroo partner audiitor. Seda ametit olen pidanud 9aastat. Töö on huvitav, sest iga ettevõte onunikaalne. Viimastel aastatel oleme oma noores ettevõttesnatuke spetsialiseerunud ja tegelen rohkem kontserni- jamaksuarvestuse ning äriõigusega. Seadusandlus muutub,tööd on palju ja aina rohkem soovin leida aega puhkamiseks.Enamuse vabast ajast veedan merel - tegelen võistluspurjetamisega.See annab võimaluse igapäevasest arvudemaailmast ennastvälja lülitada ja tegeleda ainult loodusjõududega,see on minu jaoks 100% puhkus.

Midatähendab minu jaoks raamatupidamine/raamatupidaja?

Pearaamatupidaja,raamatupidaja on ettevõtte juhi parem käsi, kes panebettevõtte tegevuse arvude keelde ja hiljem tõlgib selleteistele arusaadavaks. Analüüsib riske ja hoiatab ohtudeeest. Ta peab nägema ettevõtet kui tervikut ja oskamavaadata tulevikku. Raamatupidamises on iga arvu taga majandustehing,mis mõjutab ettevõtte majandustulemust, mõnenumbri taga on oluline pööre ettevõtte majanduses.

Headraamatupidajat väärtustatakse aina rohkem.

Millisedon need väärtused, mis annavad minu elule suuna?

Elule annab suunapere, töö ja hobi, nende parim kooskõla. Ilma peretaoleks elu väga poolik, õnn on omada lapsi. Mul on heameel, et olen leidnud töö ja hobi, millega mulle meeldibtegeleda.

Sinule,hea koolitusel osaleja, tahan öelda et..

Ettevõttetegevuse juures on arvude keel huvitav, oska vaid seda lugeda jatõlgendada. Reeglid, mille järgi raamatupidamist tulebteha, muutuvad pidevalt. Seepärast peab kogu aeg lugema, õppima,hoidma end muutustega kursis.

Praeguselajal inimesed töötavad väga palju, leiavad vägavähe aega puhkamiseks, on stressis ja ületöötanud.Tuleb osata ka aega maha võtta ja puhata, tuleb leida teinetegevus, hobi, millega tegeledes lülitad töömõttedendast välja.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700