Autorid: Meeli Miidla-Vanatalu, Meeli Miidla-Vanatalu, tööinspektsioon, peadirektori asetäitja ennetuse ja õiguse alal • 23. juuli 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitusele saatmisel tuleb maksta ka lähetuskulud

Töötaja koolitusele saatmisel peab tööandja hüvitama lisaks koolitusega seotud kuludele ka lähetusega seonduvad kulud.

Lähetuskulude hüvitamine on tööandjale kohustuslik juhul, kui koolitusele saatmine toimub tööandja initsiatiivil, selles osalemine on töötajale kohustuslik ja koolitusel osalemise aeg arvatakse tööaja hulka.

Töölähetusena käsitletavale koolitusele saatmine tuleb vormistada korraldusega. Tööandja korralduse alusel koolitusele minek on sisuliselt võrreldav tööülesande täitmisega, millega kaasnevate kulude hüvitamine on tööandjale kohustuslik.

Juhul, kui töötaja jätab eeltoodud tingimustele vastavale koolitusele minemata, on see tööandja korralduse täitmata jätmine ja tööandjal on õigus määrata selle eest distsiplinaarkaristus.

Kui koolitus juhtub toimuma töötaja puhkepäeval, tuleb talle anda kasutamata puhkepäev pärast koolituselt naasmist või maksta hüvitist rahas, lähtudes palgaseaduses sätestatust.

Tööandja ei pea tasuma töötaja koolitusele minekuga kaasnevaid kulutusi juhul, kui koolitusel osalemine on töötajale vabatahtlik ja töötajal on võimalik seda teha tööst vabal ajal ning sisuliselt on tööandja poolt pakutud võimalus koolitusel osalemiseks käsitletav boonusena.

Lisaks eeltoodule ei pea tööandja hüvitama töötaja koolitusega seonduvaid kulutusi juhul, kui koolitusel osalemise initsiatiiv tuleb töötajalt ja ta esitab tööandjale avalduse taseme-, tööalasel või vabahariduslikul koolitusel osalemiseks, lähtudes täiskasvanute koolituse seadusest.

Koolitusega seotud kulude hüvitamine tööandjale võimalikul puhul, kui töötaja soovib pärast koolituse läbimist töösuhet lõpetada, oleks mõistlik kokku leppida enne töötaja koolitusse saatmist koolituslepinguga.

Allikas: Meeli Miidla-Vanatalu

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700