12. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diana Ots hindab oma raamatupidamisfirma puhul suuremat vabadust

RehkendamisteenusedOÜ on üks vahva nimega firma, mis on oma tegutsemiseeesmärgiks seadnud pakkuda üle Eesti nii FIE-dele,korteriühistutele, mittetulundusühingutele, aga kaväikesematele ja keskmise suurusega ettevõteteleusaldusväärset, kvaliteetset ja seaduslikkuraamatupidamisteenust.

Firmatveavad omanikena Katrin Seman ja Diana Ots. Tänane intervjuu onDianaga, kes tõdeb, et tegelikult üha suurema osa omatööajast veedab ta koduse ametilaua taga. Antud amet omasfirmas lihtsalt võimaldab seda mugavust ning võimaldabka ise oma tööaega sättida – peaasi, et vaid„rehkendused!“ tähtaegadek valmis jõuab.

Küsiks alustusena, et kas teileendale tundub ka teie firma nimi kuidagi lahe ja silmapaistev omasvaldkonnas?

„Kas just lahe ja silmapaistev, agaomapärane kindlasti. Vanasti ju oli koolis igasugune arvutaminerehkendamine ja arveametnikud ühed targad inimesed oma arvelauataga, prillid ninal. Meil on küll töövahenditekskaasaegne varustus ja prille mul ka pole, kuigi partneril on needtäitsa olemas. Mis nimesse puutub, siis enamikraamatupidamisalaseid nimesid oli juba meie firma asutamise ajal äravõetud ning kuidagi tuli originaalsem olla. Rehkendusegaseoses tuli hakata vaid sobivat nimelõppu otsima. Olgu öeldudseegi, et partneril on rehkendamine ennekõikesuguvõsa viga!“

Kuidas üldse tekkis mõteteil oma firma asutada?

„Mõte oli meil juba mitu aega,tõuke selleks andis aga see, kui jäin beebiga koju. Kunaraamatupidamine on ala, kus ennast peab alati asjadega kursis hoidmaja endine töökoht oli pankrotti minemas, siis pidime midagiette võtma. Kuna teadmised ja kogemused erinevas valdkonnastegutsevate firmade raamatupidamisega olid olemas - partner pakkusjuba siis teenust, kuigi töölisena - siis pealehakkamisestka puudu ei jäänud ja nii saigi oma firma ära tehtud.“

Millises firmas te varem töötasite?

„Enne beebiga koju jäämisttöötasin ehitusfirmas. Olen töötanud kakosmeetikafirmas ning turisminduses. Kummaski firmas polnud teguraamatupidamisega. Ühes oli tegu müügikoordineerimisegaja teises turundusega.“

Kuidas siis üldseraamatupidamise eriala valisite? Mis selle valiku põhjustas?

„Raamatupidamiseriala hakkasin õppimalaste kõrvalt, et hoida mõtet selgena ja mitte manduda.Peamine põhjus raamatupidamise õppima minemisel olisee, et seda tööd saab teha ka kodus laste kõrvaltnii-nimetatud teenusepakkujana. Kohe õppima minnes oli mõte,et lõpetan kooli, töötan natuke ja kunagi teen ehkoma firma. Laste kõrvalt ikka maalt linna tööle eisõida igapäev. Olen seda pidanud tegema, aga nüüdolen rahul, et see periood on möödas.“

Kas arvude- ja rehkendamiste maailmtundub teile huvitav? Või vahel väsite ka sellest?

„Loomulikult on arvude maailmhuvitav. Töö peab ikka meeldima, sest muidu ei saa sedahästi teha. Kui aga hästi ei tee, siis kaob mõtetööd teha, kuna kliente võib veel olla, agakvaliteet ei oleks enam tasemel. Klient tahab ikkagi kvaliteetsetteenust ja hingega asja kallal olemist. Väsimusest rääkides... eks me kõik väsime ja tüdime vahest... See polelihtsalt võimalik, et sa ei väsi. Kuna laps on ikka veelväike, siis praegu teen tööd kodus ja pean tõdema,et kodustes tingimustes töötamine on vaheldusrikkam.Mõttetööle vaheldusena teen mõne kodusemaasja ära või käin lapsega õues jalutamas ningtagasi tulles istun laua äärde taas mõtlema. Olenpalju enam oma aja peremees - peaasi, et töö ontähtaegadeks tehtud. Tähtajad on raamatupidajatele juäärmiselt olulised.“

Milline oleks teie soov seoses töögaoma tulevikult?

„Oma koha leidmist turul, peatsetlaienemist, arukaid noori kolleege, kellele pakkuda võimalustpraktikaks ja edasise töötamise jaoks. Sooviks ka ausaidkliente - kes ei susserdaks ise midagi kokku, vaid valiks korralikuteenuse ja raamatupidaja juba varakult. Samuti soovin rohkestipealehakkamist, ehk tulevikus ka tegevuse laiendamistraamatupidamisega seotud aladega nt personali-, juriidika - jaIT-vallas, et pakkuda täis teenust.“

Autor: Aive Antsov

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700