27. märts 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alates aprillist kasutusel uue kujundusega tubakatoodete maksumärk

Maksu- ja Tolliamet võtab aprillis kasutusele uue kujundusega tubakatoodete maksumärgi, mis on kõrge võltsimiskindlusega ning kujundusvärvidena on kasutatud sinist, valget ja musta tooni. See värvikombinatsioon võimaldab visuaalselt kergemini eristada Eesti maksumärki teiste riikide maksumärkidest.Uue kujundusega maksumärgi kasutuselevõtuga ei kaota kehtivust need maksumärgid, mis olid väljastatud Maksu- ja Tolliameti poolt enne uue kujundusega maksumärgi kasutuselevõttu. Tulenedes alkoholi-, tubaka- ja kütuseaktsiisi seadusest tuleb maksumärk kinnitada tubakatootele või selle müügipakendile. Maksumärk tõendab aktsiisi maksmist. Tubakatoote maksumärgi ülemisse rosetti trükitakse maksumärgi kood, mis koosneb viiest maksumärgi tellijat ja maksumärgi kättesaamise aega tähistavast sümbolist. Tubakatoote maksumärgi alumisse rosetti trükitakse sigarettide puhul nende maksimaalne jaehind kroonides ja sentides ning sigarettidest erinevate tubakatoodete puhul maksumärgi liik trükitähega tähistatuna ja number, mis märgib tubakatoodete kogust müügipakendis. Sigarite ja sigarillode puhul märgitakse nende kogus müügipakendis tükkides. Suitsetamistubaka ja närimistubaka puhul märgitakse nende kogus müügipakendis grammides.

Autor: Liis Plakk

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700