Autor: Kohvisemu • 30. detsember 2021

Jätkusuutlik kohv: kuidas leida kohvitopsi, mis ei kahjustaks Maad

Kohvi- ja keskkonnaarmastus ei ole inimeste jaoks alati ideaalselt kokku sobinud. Paljud kohvisõbrad on šokeeritud, kui saavad teada, et enamik kohvitopse ei ole taaskasutusse võetavad. See tähendab, et te võite avaldada negatiivset mõju keskkonnale, kui te oma igapäevast kohvi joote, isegi kui panete oma topsi ringlusse.

Kohvitööstus üldiselt on teinud suuri jõupingutusi, et olla jätkusuutlikum ja keskkonnasõbralikum. Meil kõigil on oma roll. Õnneks võib see olla nii lihtne, kui leida oma säästev kohvitops ja võtta see endaga kaasa.

Jätkusuutliku kohvitassi eelised

Oleme juba rõhutanud, et teie enda kohvitops on keskkonna jaoks oluline, kuid see ei ole ainus põhjus, miks seda kasutada. Mis on korduskasutatava kohvitopsi eelised?

Võtke oma kohv kaasa. Olenemata sellest, kas teil on kodus filtrikohvimasin, täisautomaatne kohvimasin või kapselkohvimasin, saate kohvi kaasa võtta oma topsiga, kui olete kodust lahkumas. Enamikul meist ei seisa kodus kohvikutassid kaasa võtmiseks, kuid jätkusuutliku topsiga on teil alati võimalus võtta kohv kaasa näiteks tööle sõitmiseks.

Võite saada allahindlust. Paljud kohvipoed on rohkem kui õnnelikud, kui lubavad teil oma tassi kasutada. Kui annate selle neile tellimisel, saavad nad teile joogi otse teie topsi teha. Kuna see on poodide jaoks parem (nad säästavad raha ja see on ettevõtte jaoks vastutustundlikum), pakuvad paljud ettevõtted allahindlust, kui toote oma tassi kaasa.

Lahedad kujundused. On nii palju erinevaid kohvitopse, mida saab osta. Võite kasutada isegi rohkem kui ühte topsi, nii saate rohkem vaheldust! Need on suurepärased kingitused ka teistele kohviarmastajatele.

Kohvimasina kasutamine korduskasutatava topsiga

Üks parimaid asju korduskasutatava topsi puhul on see, et seda saab kasutada koos kohvimasinaga. Kui teil on filtrikohvimasin, siis on äärmiselt lihtne lihtsalt oma kohvi korduskasutatavasse topsi valada.

Selle peamine eelis on see, et te ei pea kohvi ostma kohvipoodidest. Paljud turul olevad kohvitopsid suudavad kohvi pikalt soojana hoida, nii et saate selle kaasa võtta tööle või mujale. See Ühendkuningriigis tehtud hinnavaatlusuuring näitab teile, milline oli ligikaudne hind erinevates kaubanduskeskustes, kust saaksite kohvi osta. Otsige välja, millist jooki te tavaliselt tellite. Te võite mõnikord säästa 60% või 70% või isegi rohkem, kui teete oma kohvi kodus ise.

Kui teil on kapslikohvimasin või täisautomaatne kohvimasin, siis on valmistamisprotsess täpselt sama. Kruusi kasutamise asemel asetage oma korduskasutatav tops kohvimasina alla ja laske sellel teha oma toimingud.

Kaalutlused topsi ostmisel

Mõned asjad, millele kohvitopsi ostmisel tasub mõelda, on järgmised:

Topsi suurus. Paljud kohvimasinad suudavad valmistada kohvi erinevates suurustes. Kas soovite topsi kahekordse espresso või late jaoks? Soovite hankida sobiva suurusega topsi, mis sobib teie lemmikjookidele. Võib-olla soovite isegi mitut erinevat topsi.

Kas see hoiab kohvi soojana? See võib olla oluline omadus, eriti kui joote aeglaselt või kui elate kohas, kus kliima on külm ja teie jook võib kiiresti külmaks minna, kui te ei joo seda kohe.

Näide: Ember Temperatuuri Kontrolliga Keraamiline Kruus

Ember temperatuuri kontrolliga kruus on lahe viis kohvi joomiseks. See on valmistatud keraamikast, et hoida kohvi soojana, kuid sellel on tegelikult aku ja see tuvastab, millal kohv jahtub.

Sellel on ka laadimisalus. Kui see seisab teie töölaual, siis saab seda õhtuseks sõiduks laadida. Kohvitassi maht on ~300 ml, mis on suhteliselt õige suurus paljude barista stiilis jookide, näiteks cappuccino jaoks. Need tassid on selle lisatehnoloogia tõttu ühed kallimad turul, kuid saadaval on palju suurepäraseid tasse, mis on saadaval vaid murdosa eest sellest hinnast.

Kokkuvõte

Igaüks peab olema säästlik ja mõtlema, kuidas saab keskkonda aidata. Kohvi puhul ei pruugi te arvata, et need kohvitopsid teevad liiga palju kahju, kuid asjaolu, et nii vähe neid tegelikult taaskasutatakse, koos sellega, et kohv on nii populaarne, tähendab, et korduskasutatav tops võib teha kõik, mis vaja.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700