Autor: Kristiina Nurmsalu, Excellent Business Solutions Eesti AS, kasutajatoe vanemkonsultant • 2. november 2021

5 nõuannet Standard Booksi kasutajatele

Excellent toob taas teieni viis peamist teemat, millega on viimasel ajal meie klienditeeninduse poole pöördutud.
Excellent Business Solutions Eesti ASi kasutajatoe vanemkonsultant Kristiina Nurmsalu

1. Küsimus e-arvete kohta. Saadan müügiarveid välja e-arvena ja nüüd sooviksin neid ka vastu hakata võtma. Kuidas seda teha?

Kõik on väga lihtne. Kuna operaatoriga on juba leping sõlmitud, siis piisab, kui aktiveerida programmis lisaks ka tarnija e-arvete vastuvõtmine. Tarnijate kontaktikaartidel peab olema reg-nr, et programm tuvastaks õige tarnija. Edaspidi saab mugavalt vaadata ka ostuarve PDF-i otse arve kaardi küljest ning need on varundatud kindlasse kohta.

PS! Ärge unustage kinnitada teenusepakkujat Ettevõtjaportaalis. Siis saab teie võimekus võtta vastu e-arveid avalikuks.

2. Küsimus põhivara kohta. Soovime põhivara müüa ‒ kuidas seda kajastada?

Põhivara moodulis saab vormistada põhivara mahakandmise tüübiga „Müük”, millest tekib korrektne kanne kas kasumi või kahjumi kohta. Nüüd jääb veel üle vormistada müügiarve.

3. Küsimus API kohta. Saatsime päringuga POST müügiarve Standard Booksi, aga arve ridadel kadusid ära summad. Miks see juhtus?

Probleemiks on päringus edastatava info järjekord. Enne toote hinda tuleks edastada artikkel, kogus ja nimetus ning seejärel hind.

4. Küsimus pangaliidese kohta. Miks pangateenustasu tehing jäi töötlemata kannete alla?

Jah, esimene kord jääb pangateenustasu töötlemata kannete alla, kuna programm ei tea veel, milliseid kontosid soovitakse kasutada. Kui nüüd koostada finantskanne ja siduda see pangakannete vastavusega, siis järgmine kord juba oskab programm ise sellisest tehingust automaatselt teenustasu kohta kande koostada samade kontodega.

5. Küsimus programmilingi kohta. Saadame töötajad järgmisest nädalast kodukontoritesse. Kuidas saame neile programmi arvutisse paigaldada ja kas see maksab midagi?

Saadame teile programmilingi koos paigaldamisjuhistega. Programmi võib paigaldada nii mitmesse seadmesse kui vaja ning see on tasuta. Lepingu järgi kasutajate arv tähendab seda, kui mitmest seadmest saab korraga sisse logida ja samal ajal programmi kasutada.

Klienditeenindus: [email protected] ja tel 669 1111

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700