Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 1. juuli 2020

Kuidas kasiinos mängides rahaga mõistlikult ümber käia

Foto: Pixabay
Õnnemängude mängimine nõuab tugevat enesedistsipliini – tark mängija teab, millal lõpetada ning kus pidada panustamisega piiri. Paraku tekivad aga hasartmänguprobleemid siiski tihti ja seda ainuüksi siis, kui mängija ei suuda oma rahaga enam mõistlikult läbi käia, sattudes liiga suurde mänguhoogu ning panustades raha, mida nad vajavad tegelikult elukulude jaoks.

Online kasiinomängude nautimises pole midagi halba, kuid nagu iga tegevusega tuleb ka sellega osata piiri pidada. Alljärgnevalt annab kasiinode infoportaal CasinoBernie mõned kasulikud nipid, mida peaks järgima igaüks, kes hasartmänge kavatseb mängida.

1. Määra mängueelarve ja pea sellest kinni

Enne, kui saad üldse mõelda kasiinos mängimisele, pead välja selgitama, kui palju on sinu igakuises eelarves ruumi lõbule. Teisisõnu, kui palju on sellist raha, mille võiksid kulutada ära ilma, et see kuidagi ohustaks eluolusid.

Kahjuks ei ole paljudel eestlastel kodust eelarvet. Kui nii on lood ka sinuga, on aeg oma rahaasjad korda teha. Tee selgeks, millised on sinu püsikulud (näiteks üür, laenumaksed, kommunaalteenused jms) ning palju vajad raha selleks, et mugavalt ära elada kuu jooksul. Seejärel eralda ülejäävast summast nö lõburaha, millega võid otseses mõttes lõbutseda – käia väljas söömas või hoopis mängida õnnemänge.

Kui mängid kasiinos ainult sellise rahasummaga, mis jääb üle igakuisetest kuludest, ei pea kunagi kartma, et mängid maha vajamineva raha.

Kui eelarve on paika pandud, on kõige olulisem ka seda alati järgida. Kirjuta mängueelarve summa endale kas või märkmepaberi peale ja riputa see arvuti juurde – nii pea, kui oled märgitud summa ära kulutanud kasiinos, pane kasiinoportaal kinni ning ära mängi rohkem sellel kuul.

2. Tee mõistlikke panuseid

Isegi, kui oled paika pannud eelarve, võib tekkida olukord, kus mängid raha liiga kiiresti maha, tehes suuri panuseid. Liiga lühike mänguseanss ei pruugi aga tekitada rahuldust, mistõttu jääb südamesse kripeldama mõte: mis siis, kui teeksin ikkagi veel panuseid ja kasutaksin rohkem raha?

See on absoluutselt kõige hullem stsenaarium, mis võib tekkida. Kui oled mängueelarve paika pannud, ei tohi seda ületada isegi siis, kui sul on „tunne“ nagu võiksid peatselt võita.

Vältimaks selle tunde tekkimist tasub teha kohe alguses mõistliku suurusega panuseid, mis võimaldavad mänguseanssi pikendada. Näiteks selle asemel, et teha 10-euroseid panuseid, tee 1-euroseid panuseid. Ehkki võidud on väiksemate panuste juures samuti väiksemad, ei tohi kasiinos minna ahneks. Tee pigem madalaid panuseid, et mänguseanss oleks pikem ning ei tekiks kripeldavat tunnet, mis paneks su pähe hävituslikke mõtteid.

3. Mängi ainult mänge, millest sa saad aru

Enamikes veebikasiinodes on lõputuna näiv mänguvalik, mistõttu võib algaja sattuda sellest niivõrd hoogu, et hakkab panuseid tegema ilma mängureegleid lugemata. Üks kõige kiiremaid viise, kuidas oma mängueelarve läbi mängida, on hüpata mängima enne reegleid tundmata. Isegi lihtsakoelistel õnnemängudel nagu bingol või mänguautomaatidel on omad konksukohad, mille teadmine võib olulisel määral muuta panuste tegemist.

Enne mängima asumist tutvu reeglitega ning veendu, et mõistad kõike (ja nõustud kõigega). Ära kunagi panusta mängudes, mille mehhaanikast sa täielikult aru ei saa, kuna niiviisi kulutad raha ära ilma, et saaksid reaalset mängurõõmu.

4. Tea, millal lõpetada

Hasartmängude suurim konksukoht on teada, millal on aeg võtta oma võidud või kaotused vastu ning lõpetada mängimine. Enamikes veebikasiinodes saab rakendada piirangumehhanisme: mõne hiireklõpsuga saab oma kontole peale panna panustamispiirangu, ajapiirangu või kaotuspiirangu. Taoliseid piiranguid tasub kindlasti kasutada ning isegi mitte siis, kui kardad, et kasiinos mängimine võiks muutuda liialt hasartseks – piirangud aitavad kontrollida oma mängueelarvet paremini.

Ära mine kasiinos mängides ahneks. Lepi väiksema võiduga, sest suure tõenäosusega pead leppima suure kaotusega, kui hakkad suurvõite taga ajama. Kasiinod on eelkõige meelelahutuskohad ning alati tuleb meeles pidada, et igal kasiinomängul on maja eelis. Mängi mõistusega ning lahku kasiinomängu juurest pigem varem kui hiljem. Pragmaatiliselt tegutsedes saad olla kindel, et ei panusta kasiinos ülemäära palju ning oled oma mängueelarve eest saanud parima võimaliku kogemuse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700