23. aprill 2020

Toitumisnõustaja: 5 põhjust, miks kevadel kaalu langetada

Päikeselise kevade saabudes mõtlevad paljud lisakilodest vabanemise peale. Valgusküllasem aeg annab selleks tegelikult mitmeid eeliseid. Sellest, miks just kevadel saledama vormi poole püüelda, räägib Dr Simeonsi dieedi konsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep.
Dr Simeonsi dieedi konsultant ja toitumisnõustaja Aire Kängsep

Kängsepa sõnul on eduka kaalulangetuse võtmeks meelekindlus, teotahe ja ette seatud realistlikud eesmärgid, millest kinni pidada. “Kui kaalulangetus on läbimõeldud otsus ning inimene on oma mõtetes selleks valmis, siis on asi vaid vormistamise küsimus.” Paljudele annavad inspiratsiooni ka teiste eestlaste kaalulangetuse edulood.

Põhjused, miks kevad on väga õige aeg lisakilodest vabanemiseks:

1. Suurem valik värskeid toiduaineid

Kevadsuvine aeg täiendab valikut lettidel. Värsked puu- ja köögiviljad ning marjad ahvatlevad sööma ning toidumenüüd tervislikumaks muutma. Lisaks poevalikule võib oma tarbeks metsast korjata ka karulauku, mis on suurepärane vitamiiniallikas. Suurem valik annab võimaluse loomingulisuseks köögis.

2. Valgusküllasus annab rohkem energiat

Valgusrohke aeg annab jõudu aktiivsemaks tegutsemiseks. Nii jääb vähem aega pidevaks külmkapi juures käimiseks ja söögi peale liigselt mõtlemiseks. Kevadised aiatööd ja jalutuskäigud matkaradadel ühtlasi kulutavad kaloreid ja toetavad kaalulangetust.

3. Rohkem värskes õhus liikumist toob parema une

Unekvaliteet on tähtis nii kaalunumbri stabiilsena hoidmisel kui ka kaalulangetusel. Kevadine aktiivsem vabas õhus veetmise aeg aitab kaasa ka väljapuhkamisele ja seeläbi toetab keha lisakilodest vabanemisel.

4. Kevad on kehapuhastuseks õige aeg

Alates märtsist läheb keha üle suverežiimile ning see teeb füsioloogiliselt lisakilodest ja mürkidest vabanemise eriti sobilikuks ning ka lihtsamaks.

5. Lähenev suveperiood annab motivatsiooni talvel kogutud lisakilodest vabaneda

Soojemad temperatuurid toovad kapist välja napima riidevaliku. Paljudel tekib suve saabudes soov ülekilodest lahti saada, et kergemal sammul rannas ringi liikuda ja tunda end oma kehas enesekindlamalt. Motivatsioon ja kindel eesmärk on eduka kaalulangetuse jaoks kindlasti oluline tegur.

Arvad samuti, et nüüd on õige aeg kaalulangetuseks ja sooviksid Dr Simeonsi dieediga algust teha? Loe lisainfot ja telli dieedipakett www.simeonsidieet.ee

Kui soovid dieediprogrammi kohta paremat ülevaadet, vaata toitumisnõustaja Aire Kängsepa tutvustavat videot siit: “Mis on Dr Simeonsi dieet ja kellele see sobib?”

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700