31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks ma pean raamatupidajale maksma?

IKS Tarkvara OÜ esindaja Erika Talvik
Foto: Kaupo Kalda
Kahekümne aasta jooksul on raamatupidamisfirma IKS Tarkvara OÜ esindaja Erika Talvik kohanud väga erinevaid ettevõtlusega alustavaid inimesi.

„On neid, kes on endale kõik väga selgeks teinud ja teavad, kui oluline on raamatupidamise osa edukas ja arenevas firmas, ja teine osa, kes tuleb meie juurde  küsimusega „mis ma nüüd edasi pean tegema ja kas mul on üldse vaja mingit raamatupidamist, tean ju isegi, palju mul raha on“,“ rääkis Talvik.

Alustav ettevõtja, kes on oma OÜ, MTÜ või FIE e-riigi keskkonnas edukalt registreerinud, saab tavaliselt esimese kokkupuute ametliku või ametniku suhtluskeelega, kui siirdub n-ö järgmisse etappi – on juba alustanud majandustegevusega ja saab kirjad statistikaametist ning maksu- ja tolliametist korraldustega esitada andmed.„Kui esmane kätevärin ja ehmatus on möödas, et kohe ei ähvardagi trahv statistikaandmete esitamata jätmise eest, ja ka maksuameti kirjas loetletud paragrahvid ei tähendagi kohest vara arestimist ja eluaegset vangistust, on ikkagi kindlam otsida abi asjatundjatelt,“ ütles Talvik.

IKS Tarkvara toob välja alustava ettevõtja kolm valikut:, saada selgeks kõik seadused, esitada aruanded ametitele, suhelda maksuametiga, vaielda, vaielda ja tõestada..

Esimene valik – palgata raamatupidaja.

Probleem – raamatupidajale ei ole piisavalt koormust või vastupidi – kes töötab, kui raamatupidaja on haige, ei tule lihtsalt tööle või lahkub koos ettevõtte pangaarve jäägi ja uksevõtmetega?Teine valik – teha kõik ise

Probleem – kes tegeleb ettevõtte juhtimisega ja töö organiseerimisega, et loodud ettevõte ikka toimiks? Kui ei ole aega tegeleda enam põhitegevuse arendamisega, ei ole peagi ka seda ettevõtet enam olemas.   Kolmas valik – sõlmida raamatupidamisteenuse osutamise leping

Probleem – kuidas leida usaldusväärne lepingupartner, kes omab piisavalt kompetentsi, kogemust ja oskuseid sinu raamatupidamise korraldamisel, et ise edaspidi tegeleda rahulikult oma ettevõtte arendamisega.

IKS Tarkvara pakub raamatupidamisteenust just sellisel kujul, nagu ettevõtjal, korteriühistul, mittetulundusühingul või FIE-l seda parajasti vaja on:

Dokumendid edastatakse paberkandjal, tellija tuleb meie juurde ja me kuulame ära tema mured ja rõõmud. Tellija ei pea ise muretsema raamatupidamisprogrammi pärast, see on olemas.Dokumendid on pilves, ka aruanded ja muud kokkuvõtted saadame ettevõtjale pilve. Saame suhelda ka ainult elektrooniliselt, tellija asukoht ei oma mingit tähtsust. Nõutavad dokumendid saavad esitatud vajalikul kujul (kas e-arvetena,  paberil  või e posti teel).Tellija sisestab dokumendid ise  enda poolt väljavalitud keskkonda, ta ise väljastab oma klientidele makseteateid. Meie teeme olemasolevate dokumentide alusel kõik edaspidise ja esitame aruanded ja ka ettevõtjale vajalikud kokkuvõtted, koondid ja väljatrükid vajadusel.

IKS Tarkvara OÜ kasutajatoe vastuse kiirus, oskus lahendusi pakkuda, sõbralikkus ja seletuste arusaadavus on väga hea.IKS Tarkvara programm on kasutajasõbralik ja arusaadav ning paljude võimalustega, et teha tööd väikeette­võtjale ja suurettevõtjale – kõik võimalused on loodud. Suur eelis on ka see, et programmis saab oma käe järgi kõiki kontosid luua, muuta, lisada. Kasutan programmi raamatupidamisteenuse osutamisel.Kairi Pajupuu, Maren OÜ

Iks Tarkvara on üle 20 aasta kõiki minu ettevõtteid aidanud täiusliku komplekti teenustega finantsalal, sh raamatupidamine, aruandlus riigiametitele Eestis ja USAs, nõustamine riiklike eeskirjade täitmiseks, firmade asutamine ja lõpetamine jms. Nad on seda teinud proaktiivselt, sõbralikult ja veatult. Kui vajate kindlat partnerit selles valdkonnas, soovitan nendega ühendust võtta.Ilmar G. Raudsep Founder, CEO Pharos Consulting OÜ

Oleme väga rahul IKS Tarkvara OÜ teenusega. Dokumentatsioon on alati kõik korras, kõik vajaliku info saame kiiresti ja kõikidest tähtaegadest peetakse kinni. Suhtlemine on väga meeldiv ja sõbralik.KÜ Sütiste 24 juhatus, Aire Martsepp

 

Kõikide variantide puhul garanteerime maksimaalse täpsuse ja lähtumise seadustest. Parim tulemus nii ettevõtja kui ka meie jaoks on see, kui meie klient areneb, laieneb  ja on edukas. Ettevõtja peab oma tegevuses jälgima mitmeid seadusi – võlaõigusseadus, äriseadustik ja maksuseadused. Meie raamatupidajatena oleme kohustatud olema nende seaduste kõikide muudatustega kursis.

IKS Tarkvara OÜ on pakkunud raamatupidamisteenust alates aastast 1994. Firma on arendanud ja  juurutanud raamatupidamisprogrammi IKS, mis aitab teha raamatupidaja töö maksimaalselt efektiivseks.

 Nende aastate jooksul on raamatupidamine kui selline ikka jäänud samaks. Jätkuvalt on põhiline raamatupidamises dokumenteerimine, arvestusregistrite pidamine ja kahepoolne kirjendamine.Raamatupidamisteenuse olemus aga on  muutunud – kaustavirnad on paljuski asendunud digidokumentide ja pilve-arhiividega,suhtlus tellijaga on muutunud samuti enamikus elektroonilisse keskkonda.

www.ikstarkvara.ee

[email protected] või 5025895

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700