Autor: Helery Maidlas • 10. juuni 2024

Uued maksualgatused lühendite taga ViDA, HOT ja FASTER

Saates “Soraineni sagedus“ võetakse luubi alla olulisemad maksualgatused Euroopa Liidu õiguses, mis peituvad lühendite ViDA, HOT ja FASTER taha.
Fotol: Verner Silm, Mario Sõrm, Helery Maidlas ja Helen Pahapill
Foto: , Andres Laanem

Ajakirjanduses on viimasel ajal olnud tähelepanu all platvormitöö direktiiv. Ka ViDA (VAT in the Digital Age) puudutab platvorme nagu Bolt, Wolt ja Airbnb. Arutelu tekitab eelkõige käibemaksu kogumine.

“HOT reguleerib väikese ja keskmise suurusega ettevõtete maksustamist juhul, kui nad on otsustanud laieneda teise Euroopa Liidu liikmesriik ega ole asutanud sinna äriühingut, vaid tegutsevad püsiva tegevuskoha kaudu,“ selgitab saates rahandusministeeriumi maksupoliitika nõunik Helen Pahapill.

FASTER on aga ellu kutsutud selleks, et enammakstud tulumaksu tagasisaamist kiirendada.

ELi maksualgatustele keskenduvat saadet juhivad Soraineni advokaadid Mario Sõrm ja Helery Maidlas. Külas on rahandusministeeriumi maksupoliitika nõunik Helen Pahapill ning Soraineni vandeadvokaat ja maksupoliitika ekspert Verner Silm.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700