Autorid: Mari-Liis Orav, Liisa Levandi • 17. november 2021

Töötajate jälgimine olgu veenvalt põhjendatud

Turvakaamera.
Foto: Julia-Maria Linna
Vandeadvokaat Mari-Liis Orav ja advokaat Liisa Levandi (TGS Baltic) toovad välja levinumad vead töötajate jälgimisel, mida on lihtne vältida.

Töötajate jälgimisega seotud küsimused on olnud aktuaalsed juba pikemat aega, seda aga eriti pärast ELi isikuandmete kaitse üldmääruse (GDPR) tulekut veidi enam kui kolm aastat tagasi. Eelkõige on fookuses olnud töökohal valvekaamerate kasutamine, aga ka töötajate jälgimine autodesse paigutatud GPS-seadmete abil ning arvutite, interneti ja e-posti kasutamise jälgimine erinevatel eesmärkidel.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700