Autor: Jan Jaanimäe, Corpowear OÜ omanik ja juhatuse liige • 4. märts 2021

Jan Jaanimäe: COVID-i maksusoodustus tõi hoopis peavalu

Riik tegi mullu ühe olulise maksusoodustuse asutustele ja ettevõtetele, kes on koroonaviiruse vastu võitlemisel eesliinil. Ehkki samm on oma olemuselt väga tervitatav, võib selle praktiline rakendamine tuua ettevõtjatele kasu asemel hoopis peavalu, kirjutab isikukaitsevahendite müügiga tegeleva Corpowear juht Jan Jaanimäe.
Corpowear OÜ omanik ja juhatuse liige. Foto: Erakogu

Euroopa Komisjon tegi 2020. aasta aprillis otsuse, mis võimaldab importida isikukaitsevahendeid tolli- ja käibemaksuvabalt, kui neid kasutatakse Covid-19 viiruse vastu võitlemiseks. Mäletatavasti oli (ja kohati on endiselt) kevadel olukord kriitiline, et Euroopa Liit ei suutnud tagada piisaval hulgal isikukaitsevahendite kättesaadavust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700