Erisoodustuse konverents soodustas selgust

Erisoodustuse konverentsil selgusid huvitavad nüansid erisoodustuse maksustamise kohta, tehti ettepanekuid seaduse parendamiseks.

Konverentsi avaettekandes selgitas Maksu- ja Tolliameti maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi ettevõtjate peamisi probleeme erisoodustuse maksustamise seaduste tõlgendamisel. Ka ilmnes, et kuigi MTA koduleheküljel olevad juhendid on karmid, on need veidi vananenud ning mõnes pisiküsimuses maksuhaldurid enam juuksekarva lõhki ei aja.

Maksumaksjate Liidu juhatuse liige, Tartu Ülikooli finantsõiguse dotsent Lasse Lehis ning EVEA president Kersti Kracht jagasid maksumaksjate ja ettevõtjate seisukohti erisoodustuse maksustamisel.

Kui inimene ei pääse töö juurde, tuleb töö tuua inimese juurde ning Rahandusministeeriumi Maksu- ja Tollipoliitika osakonna juhataja Lemmi Oro koorus välja ka ettepanek, mida Rahandusministeerium võiks arutada. Nimelt ei soosi Eesti regionaalpoliitika hetkel töökohtade küladesse jõudmist ning kaaluda tuleks võimalusi, kuidas aidata inimesed töö juurde ilma tööandja maksukoormust tõstmata. Täna on tulumaksuseaduse §-s 48 toodud teatud juhtudel võimalus tööandjal transportida töötaja kodust tööle. Debatil kerkis esile küsimus, kas teatud tingimustel võiks tööandja pakkuda ka majutust, nii et seda kulu ei loetaks ettevõtlusega mitteseotuks või erisoodustuseks.

Debatil, milles osalesid Lasse Lehis, Kersti Kracht

Pärastlõunal jätkus konverents praktikumiga. SORAINENI maksuõiguse advokaat Tanel Molok tutvustas osalusoptsioonide andmise ja võõrandamise nüansse ning nende turuhinna arvutamise nõudeid. valgustas üksikasjalikult majutuskulude ja kodukontori maksustamisega seotud probleeme ning lähetuse ja puhkusereiside temaatikat. selgitas laenude, kindlustuse, töötervishoiu ja ürituste spetsiifikat.

Kindsigo Konsultatsioonid OÜ juhataja, juhtiv maksukonsultant Aule Kindsigo

TARK GRUNTE SUTKIENE advokaat, maksuspetsialist Aidi Kallavus

Konverentsi materjalid leiate SIIT: 

Lisatud EVEA pöördumine:

Nüüd on aeg, et ka Sina annaksid oma panuse ettevõtluskeskkonna parendamisse ja ettevõtjate hääle tugevdamisse. http://evea.ee

Tule ja liitu EVEAga nüüd, sest vaid nii õnnestub ära hoida ettevõtjatele kahjulike otsuste vastuvõtmist:

Edukat koostööd soovides ühiste huvide kaitsel

Kersti Kracht, EVEA president

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Marianne Lõhmus
Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700