Selgusid aasta parimad arvestusala uurimustööd

2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd
2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd Eestis

25. november 2016 õhtul avalikustati Eesti 2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd ja anti üle rahalised preemiad, kokku enam kui 2000 euro väärtuses.

Tänavu juba neljandat aastat toimunud konkursile esitati rohkem uurimustöid, kui kunagi varem: kokku 54 Eesti kõrgkoolides tänavu kaitstud magistri-, bakalaureuse-, doktori- ja muud uurimustööd. Võitjad viies auhinnakategoorias selgitasid Rahandusministeeriumi, Audiitorkogu, Eesti Raamatupidajate Kogu ja Eesti Siseaudiitorite Ühingu esindajad.

Parima töö preemia magistri- ja doktoritööde kategoorias sai žürii üksmeelsel hinnangul vandeaudiitorina töötav Liis Talpas oma Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöö eest, mis käsitles, kas ja kuidas täna Eestis kehtivad raamatupidamisstandardid rahuldavad mikro-, väike- ja keskmiste ettevõtete finantsaruannete kasutajaid ning milline oleks eelnimetatud ettevõtetele sobivaim finantsaruandluse mudel. Doktoritöö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse professor Lehte Alver.

Ka parima bakalaureusetöö auhind läks TTÜ-s kaitstud tööle, selle sai Käthy Laar bakalaureusetöö eest, mis käsitles raamatupidaja kutse-eetika koodeksi järgimist mikroettevõtetes. Töö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse dotsent Natalja Gurvitš.

Parima finantsarvestust käsitleva uurimustöö eriauhinna võitis Elisabeth Niinepuu magistritööga USA raamatupidamispõhimõtete ühildamise võimalikkusest rahvusvaheliste raamatupidamis-standarditega. Eriauhinna uudse ja huvitava arvestusalase teemakäsitluse eest sai Sirli Heinsoo, kes oma magistritöös uuris e-arvetele üleminekut mõjutavaid tegureid Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtete näitel. Parima audiitortegevuse alase uurimustöö eripreemia pälvis Kätlin Soon magistritööga, mis uuris audiitorettevõtjate kvaliteedikontrolli süsteemi Eestis.

Osale arutelus

  • Eesti Raamatupidajate Kogu

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

Kiire ja lihtne aruandlus ja palgaarvestus

Raamatupidamistarkvaraga AccountStudio muudad aruannete koostamise ja palkade arvestamise kordades lihtsamaks ja kiiremaks.

Valdkonna tööpakkumised

KAITSELIIDU PEASTAAP otsib VANEMRAAMATUPIDAJA

Eesti Kaitseväe Värbamiskeskus

02. mai 2018

Vaklak otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

06. mai 2018

Uudised

Tööriistad