Selgusid aasta parimad arvestusala uurimustööd

2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd
2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd Eestis

25. november 2016 õhtul avalikustati Eesti 2016. aasta parimad arvestusalased uurimustööd ja anti üle rahalised preemiad, kokku enam kui 2000 euro väärtuses.

Tänavu juba neljandat aastat toimunud konkursile esitati rohkem uurimustöid, kui kunagi varem: kokku 54 Eesti kõrgkoolides tänavu kaitstud magistri-, bakalaureuse-, doktori- ja muud uurimustööd. Võitjad viies auhinnakategoorias selgitasid Rahandusministeeriumi, Audiitorkogu, Eesti Raamatupidajate Kogu ja Eesti Siseaudiitorite Ühingu esindajad.

Parima töö preemia magistri- ja doktoritööde kategoorias sai žürii üksmeelsel hinnangul vandeaudiitorina töötav Liis Talpas oma Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöö eest, mis käsitles, kas ja kuidas täna Eestis kehtivad raamatupidamisstandardid rahuldavad mikro-, väike- ja keskmiste ettevõtete finantsaruannete kasutajaid ning milline oleks eelnimetatud ettevõtetele sobivaim finantsaruandluse mudel. Doktoritöö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse professor Lehte Alver.

Ka parima bakalaureusetöö auhind läks TTÜ-s kaitstud tööle, selle sai Käthy Laar bakalaureusetöö eest, mis käsitles raamatupidaja kutse-eetika koodeksi järgimist mikroettevõtetes. Töö juhendajaks oli TTÜ finantsarvestuse dotsent Natalja Gurvitš.

Parima finantsarvestust käsitleva uurimustöö eriauhinna võitis Elisabeth Niinepuu magistritööga USA raamatupidamispõhimõtete ühildamise võimalikkusest rahvusvaheliste raamatupidamis-standarditega. Eriauhinna uudse ja huvitava arvestusalase teemakäsitluse eest sai Sirli Heinsoo, kes oma magistritöös uuris e-arvetele üleminekut mõjutavaid tegureid Eesti väikese ja keskmise suurusega ettevõtete näitel. Parima audiitortegevuse alase uurimustöö eripreemia pälvis Kätlin Soon magistritööga, mis uuris audiitorettevõtjate kvaliteedikontrolli süsteemi Eestis.

Osale arutelus

  • Eesti Raamatupidajate Kogu

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad