Autorid: Ülle Pärl, Kadi Kask • 30. aprill 2024

Ülle Pärl: raamatupidaja, pane andmed „elama” inimliku tõlgendamise ja suhtlemisega

Raamatupidajad, kas ja kui palju te tegelete andmete kasutamisega, kuidas te andmeid analüüsite, kuidas aitate oma teadmistega kaasa otsuste tegemisele?
Tartu Ülikooli majandusarvestuse kaasprofessor Ülle Pärl
Foto: Andres Jalak

Oleme varasemates artiklites kirjeldanud raamatupidaja digiajastu rolle, mis jagunevad laias laastus nelja rühma: andmetöötleja (raamatupidaja assistent), andmete tõlgendaja (raamatupidaja), strateegiline partner (pearaamatupidaja, analüütik, kontroller) ning strateegiline juht (finantsjuht).

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700