Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 3. aprill 2024

Aastaaruanne: vara õiglase väärtuse hindamisel saab kasutada erinevaid meetodeid

On aastaaruannete koostamise kõrghooaeg. Raamatupidamisega seotud hinnangutes peab juhtkond võtma arvesse kõiki teadaolevaid asjaolusid, mis võivad mõjutada infot aastaaruandes.
Foto: Pexels

Samu arvestuspõhimõtteid tuleb järgida ettevõttel aastast aastasse1 ning aruannete koostamisel peab jätkama juba kasutusel olevate arvestuspõhimõtete ja esitlusviisidega2. Järjepidevus arvestuspõhimõtete, esitlusviisi ja aruandeskeemide osas on oluline seetõttu, et tekiks finantsnäitajate objektiivne võrdlus läbi aastate, aga ka üldisem võimalus võrrelda oma näitajaid teiste ettevõtete näitajatega3.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700