Autor: Villu Zirnask • 26. märts 2024

Finantsjuhtide palgalõhe kaldub naiste kasuks

Finantsjuhtimine on üks väheseid ametialasid, kus naised teenivad meestega võrreldes rohkem. Meessoost finantsjuht teenib Harjumaal ainult 1,7-kordset keskmist, samas kui naissoost finantsjuht saab 2,1-kordset keskmist palka.
Foto: Pixabay

Statistikaameti andmetel teenib finantsanalüütik keskmiselt 2907 eurot, raamatupidamise tippspetsialist keskmiselt 2467, raamatupidamise keskastme spetsialist 1981 ja raamatupidamise kontoritöötaja 1651 eurot. Võrreldes Eesti keskmise brutopalgaga (1904 eurot) teenib finantsjuht seega ligi kaks korda enam.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700