Autor: Villu Zirnask • 11. märts 2024

Villu Zirnask: arvestusala õppureid kimbutab praktikakohtade põud

Tehnoloogiliselt edumeelsemates ettevõtetes ei ole enam pakkuda tööd majandusarvestuse eriala praktikantidele, sest kõik lihtsamad tööd on automatiseeritud. Keerukamate süsteemidega töötamise väljaõpe oleks aga firmale suur aja- ja ressursikulu, sest praktikantidel napib vajalikke eelteadmisi.
Finantsuudised.ee juht Villu Zirnask analüüsib arvestusala uuringu tulemusi

SA Kutsekoda uuris 2023. aasta kevadel arvestusala ja ärinõustamise ettevõtete esindajatelt kogemust nii valdkonda tööle tulijate kui ka olemasoleva töötajaskonna oskuste taset ja arenguvajadusi. Kõige teravamalt toovad tööandjad jätkuvalt esile koolilõpetajate praktiliste oskuste puudujääke arvestusala valdkonnas. Senisest rohkem vajaks tähelepanu nii tehnoloogilise (sh andmeanalüüsi) kompetentsi kui üldoskuste arendamine.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700