Autor: Anu Jõgi • 7. märts 2024

Streik sulgeb Soome ekspordi sadamates kaheks nädalaks

Järgmisel esmaspäeval alustavad ametiühingud Soomes streiki, et sundida valitsust taganema seadusemuudatustest, mis ametiühingute hinnangul nõrgendavad töötajate õigusi.
Pilt aastatetagusest streigist Vuosaari sadamas.
Foto: MARKKU ULANDER, Lehtikuva/Scanpix

Streik keskendub ekspordile ja impordile sadamates ja raudteel, teatas ametiühingute keskliit SAK. Samuti on kaasatud suured tööstusettevõtted ja jaotusterminalid. Peamistes sektorites on streikidega hõlmatud ligikaudu 7000 töötajat.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700