Autor: Maret Güldenkoh, Sisekaitseakadeemia Finantskolledž • 17. jaanuar 2024

Ravikindlustuse reeglid ja selle saamise tingimused 2024. aastal

Kõikidele töölepinguga töötajatele on ravikindlustus tagatud ka aastal 2024. Kuid nendele, kes pakuvad teenust võlaõiguslike lepingute alusel, ei pruugi sel aastal ravikindlustust olla, kui neile makstakse tasu jätkuvalt 2023. aasta määras.
Sisekaitseakadeemia Finantskolledži lektor Maret Güldenkoh
Foto: Raul Mee

Ravikindlustusest rääkides tuleb olla eriti tähelepanek juhatuse liikmega, keda on senini tasustatud vaid minimaalselt. Vastavalt sotsiaalmaksuseadusele (edaspidi SMS) on ravikindlustus tagatud nendele, kelle eest on tasutud vähemalt nõuetekohane sotsiaalmaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700