Autor: Palgauudised.ee • 25. aprill 2023

UURING PALJASTAB: eraisiku tulumaksu tõusu kulu jääb ettevõtjate kanda

Kui 2015. aastal langetati tulumaksumäära 21 protsendilt 20 protsendini, siis tõi see kaasa ka keskmise palga languse 17 euro võrra, sest suurema osa maksuvõidust võtsid tööandjad endale.
Sisekaitseakadeemia finantskolledži professor ja uurimistöö juhendaja Indrek Saar

Tulumaksumäära plaanitud tõstmine kergitab tõenäoliselt ka keskmist brutopalka, samas maksuvaba tulu tõusust ja maksuküüru kaotamisest lisanduva raha võtavad tööandjad ilmselt suuresti endale, viitab Sisekaitseakadeemia lõputööna läbiviidud uuring.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700